Lichaamsverzorging

8 foutjes die je maakt tijdens het scheren van je benen

8 foutjes die je maakt tijdens het scheren van je benen

In grote getale halen we de scheerschuim en scheermesjes tevoorschijn, want gladde en zachte benen zijn een musthave tijdens de zomer. Maar voelen jouw benen ook weleens prikkelig aan na een scheerbeurtje? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jij één van de onderstaande foutjes maakt.

 

1. Niet scrubben vóór het scheren

Door goed te scrubben vóór een scheerbeurt verwijder je jouw dode huidcellen en voorkom je dat ze in het scheermesje terechtkomen. Tevens komen hierdoor ook de ingegroeide haartjes tevoorschijn, welke je vervolgens makkelijker weg kunt scheren.

 

2. Meteen scheren zodra je onder de douche stapt

Wacht minimaal drie minuten voordat je met scheren begint. Het water zorgt ervoor de de haartjes uitzetten waardoor je ze soepeler kunt verwijderen met je scheermes.

 

3. Niet tijdig je scheermes vervangen

Gebruik je scheermesje niet vaker dan vijf keer om bultjes en bacteriënvorming te voorkomen.

 

4. Alleen water gebruiken bij het scheren

Door alleen water te gebruiken is de huid stroef en kun je vervelende wondjes krijgen tijdens een scheerbeurt. Gebruik daarom zeep of scheerschuim zodat het scheermes makkelijker over de benen glijdt. 

 

5. Tegen de haargroei in scheren

In principe kan het voor de benen geen kwaad om tegen de haargroeirichting in te scheren, maar als je een gevoelige huid hebt dan is het beter om het andersom te doen met de haargroei mee. Zo voorkom je huidirritatie. 

 

6. Gehaast scheren

Soms moet het gewoon snel, we know, maar probeer toch rustig te scheren als je geen sneetjes wenst.

 

7. Meteen na het scheren bodylotion gebruiken

Wacht 30 minuten vóór je gaat smeren met een bodylotion. Na het scheren heb je een gevoelige huid en daarom is het belangrijk om het even met rust te laten. Geen tijd om te wachten? Gebruik dan een ongeparfumeerde variant.

 

HEB JIJ NOG HANDIGE SCHEERTIPS?
LAAT HET ONS HIERONDER IN EEN REACTIE WETEN!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top