Beauty

Yay or nay: Wenkbrauwextensions

Mede dankzij een aantal topmodellen (yes we're talking about you Cara...) zijn grote wenkbrauwen al een aantal seizoenen een trend. Allemaal erg leuk en aardig, maar wat doe je als je van nature of door jaren als Tweezermann-fanaat niet veel wenkbrauw hebt om mee te werken? Met de innovatieve techniek van wenkbrauwextensions komt daar misschien verandering in. 

Minder indringend
Wenkbrauw tattoos en implanten zijn niet voor iedereen de eerste keuze. Naast de pijn van het tatoëren en het feit dat het onomkeerbaar is, is het ook prijzig. Net zoals wimperextensions zijn wenkbrauwextensions minder indringend en daarom wordt voorspelt dat dit the next big thing is.

Wenkbrauwextensions worden net als wimper en haarextensions met lijm aangebracht. Voor wenkbrauwextensions wordt gebruikt gemaakt van synthetisch haar. De haartjes worden vastgelijmt aan je eigen haartje, of -als je hier weinig van hebt- aan de huid. Je kunt dus zelf kiezen of je alleen vollere wenkbrauwen wilt, of ook bredere.

 

In real life
We hadden al eerder gelezen over wenkbrauwextensions maar de eerste keer dat we het resultaat en grote verschil zagen was op de bovenstaande foto van Nine Zero One saloneigenaar Riawna Capri. Capri heeft haar wenkbrauwen laten doen bij Mae Manalo een make-up artist en wimper stylist bij haar salon, die met onder andere Selena Gomez en Julianne Hough werkt. Het resultaat van de wenkbrauwextensions is opvallend: links mét wenkbrauwextensions en rechts zonder. 
 
Proces
Deze behandeling wordt door ervaren wenkbrauwexperts uitgevoerd. Allereerst wordt besloten welke vorm het mooist bij jouw natuurlijke wenkbrauw en gezichtsvorm past. Dan word je wenkbrauw 'uitgebouwt' met haartjes in verschillende diktes en lengtes voor een natuurlijk resultaat. De behandeling duurt gemiddeld 90 minuten en de prijzen variëren per salon, maar kost vaak tussen €110-€130.
 
Onderhoud
Na aanbreng kun je 24 uur je gezicht niet wassen, maar daarna kun je eigenlijk vrijwel alles weer doen: je gezicht wassen, ermee douchen en make-up opdoen. De enige producten die je niet kan gebruiken bij je wenkbrauwen zijn items die olie bevatten en dus de lijm kan afbreken. De extensions blijven 2 à 3 weken zitten als ze op je huid zijn aangebracht en iets langer als ze aan je eigen wenkbrauwen zijn vastgelijmt. De haartjes vallen geleidelijk uit dus het is niet zo dat je straks met één volle wenkbrauw rondloopt. Net zoals met wimperextensions kan je ze weer op laten vullen als onderhoud. Scheelt tijd én geld!
 
 
Deel dit artikel
Back to top