Fashion

Lookbook: River Island SS15

De River Island spring/summer collectie roept nostalgie op. Classic pieces hebben een moderne touch gekregen om zo een verfrissende en originele collectie te creëren. Door de unieke en gerichte aanpak weet River Island ook dit seizoen weer de meest prachtige key pieces te presenteren.

NERO

Fierce folk meets seventies boho en daaruit is Nero ontstaan. Zwart domineert deze lijn wat ervoor zorgt dat de lieflijke feminine sferen plaats maken voor een zwoelere stoere edge. De subtiele hints van glam jacquards en metallic maken de collectie extra interessant. Texture is key binnen deze lijn! Combineer soft bikers met leren broeken en suede fringed mantels.


 
SEVENTIES
Retro geïnspireerde items overheersen in de SS15 collectie en daarin speelt de jaren '70 de hoofdrol. Het rijke aardse kleurenpalet is geïnjecteerd met metallic accenten en juweel gekleurde jacquards. Flared jeans staan in het middelpunt terwijl aansluitende halter tops een alternatief bieden voor evening wear. De meer casual looks kunnen worden gecreëerd met de bell bottom jeans, dunne sjaaltjes en retro oostelijke prints.

SUGAR

Geïnspireerd door de jaren '60; Sugar is jeugdig en naïef. Rauwe styling zorgt voor een brutale en leuke sfeer. We zien tweed trainers gecombineerd met versierde kanten jurkjes of checked mini skirts die worden gedragen met eigenzinnige t-shirts in zoete pasteltinten.|

 
GLAMATHON MONO
Ghetto sports meets urban glam met een jaren '90 touch. De Glamathon Mono lijn kenmerkt zich door een monochroom kleurenpalet met hier en daar een uitspatting van krachtigere kleuren. De lijn brengt een luxueuze minimalistische look & feel waarbij sportieve strepen en colour blocking worden toegevoegd. Accenten van mesh zijn aangebracht op jurkjes voor een urban cool vibe. City shorts worden gedragen met mesh knits en presenteren zo een frisse relaxte aanpak.

 
BLUES
De Blues lijn omarmt strepen met een knipoog naar de nautische blues. Gemixte prints zijn key binnen deze lijn en gestreepte kleurrijke breisels worden gecombineerd met gestreepte jasjes en shorts. We zien een smart casual uitstraling met een hint naar de jaren '60, van retro prints in rood-, blauw- en wittinten.

Klik hieronder voor het volledige lookbook, en grotere afbeeldingen:

 


Wat vind jij ervan? Wij vinden het een super fijne collectie, en de plaatjes zijn ook heerlijk om naar te kijken!

Deel dit artikel
Back to top