Fashion

De kokosnoot is zó 2014, DIT is de noot van 2015

In 2014 konden we niet om de kokosnoot heen. Doutzen smeert het in haar haar, Blake Lively gebruikt het als lichaamsolie, healthbloggers drinken het tegenwoordig in hun koffie, iedereen kookt ermee en we gebruiken het als make-up remover.
 
Kokosvet, olie, melk, boter, snippers - we hebben werkelijk iedere vorm wel langs zien komen. Ook hebben noten de nodige aandacht gekregen, de amandel en cashew kregen vooral de spotlight door hun gezonde vetten en hoeveelheden vitamines en mineralen. 
 
Volgens trendvoorspellers is de laatste noot waar we aan zouden denken een opkomende trend in foodland. Deze noot snoepen veel mensen al met liefde, maar net zoals de pinda dachten we dat hij niet bijzonder veel voedingsstoffen heeft. Wat blijkt; de macademia noot is naast dat hij enorm lekker is ook nog eens heel erg goed voor ons en hij heeft zelfs beauty benefits! Kijk mee waarom jij de macademia noot de volgende keer bij de markt op laat scheppen!
 
 
 
 
Verminderd cholesterol 
 
Ook al is de noot één van de meest calorierijke noten, betekent dit nog niet dat  veel calorieën ongezond zijn. Dit bekent alleen dat het misschien beter is als je niet rustig een hele zak eet terwijl je tv kijkt. De macademia noot heeft namelijk ook de grootste hoeveelheid gezonde vetten. Dit heeft een positief effect op onder andere je hart en brein. Deze soort gezonde vetten verlagen een te hoog cholesterol en hoge bloeddruk. 
 
 
Een egale glowy huid
 
Dankzij een power blend van vitaminen, mineralen en antioxidanten zoals calcium, ijzer, magnesium, zink, selenium, vitamine E, vitamine A en flavonoids geven macademia noten je huid een mooie gezonde glow van binnenuit. Door de gezonde vetten in de noot worden cellen beschermd en behoud je ook genoeg hydratatie in de huid. Door de antioxidanten wordt de huid beschermt tegen vrije radicalen die de huid kwaad doen en ouder maken. 
 
Ook kan de macademia in olie vorm (o.a. verkijgbaar bij De Tuinen) enorm hydraterend en beschermend werken. Door de palmitoleic acid in de olie wordt de huid gladder, egaler en gezonder. Door de vitamine E worden wondjes en littekens verholpen. 
 
 
Energie boost & langer vol 
 
Naast de good-for-you vetten heeft de rijkelijke noot enorm veel vitaminen van het B complex die je energie geven en bijdragen aan een gezonde stofwisseling (perfect als je last hebt van een kater of een opgeblazen gezicht of buik). Voor hun grootte hebben de noten ook veel vezels, omdat je met slechts 11 noten al 10 procent van je dagelijkse vezel inname binnen hebt. Ook de gezonde vetten dragen bij aan een vol gevoel waardoor het de perfecte snack is. 
 
Beter om mee te koken
 
Oliën als koolzaadolie en olijfolie zijn gezond maar hebben een enorm laag rookpunt, waardoor het ongezond is als je de olie te ver door laat koken omdat dit slecht is voor je celvorming. Macademia olie heeft daarentegen een hoog rookpunt waardoor het goed en gezond is om mee te koken. Ook is de smaak niet too much om mee te koken doordat het andere smaken in hun waarde laat. De subtiele notige smaak van macademia is perfect voor allerlei dressings, sauzen, toppings op kip, vis en groenten. 
 
Macademiamelk is nóg beter dan amandelmelk
 
Herinneren jullie de tijd nog dat iedereen cappuchino's en latte's met volle melk dronken? Nee, wij ook niet. Naast magere melk zijn soyamelk, hennepmelk, hazelnootmelk, walnootmelk, kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk en nog een aantal broertjes en nichtjes de afgelopen jaren enorm populair geworden. 
 
Vorig jaar werd een cafe, Go Get 'Em Tiger, in Los Angeles geprezen door The New York Times door hun almond-macademia milk latte.  Veel mensen die graag over zouden willen stappen op amandelmelk kunnen de switch van melk naar amandelmelk cappuchino's maar moeilijk maken. Hij schuimt niet lekker, heeft een waterige smaak en geeft niet veel voldoening doordat er vrijwel geen vetten in zitten. De mix met macademia maakt een enorm verschil en vele mensen kunnen niet meer zonder hun kopje macademia-koffie in de ochtend. 
 
We zijn benieuwd: Ben jij al aan de macademia noot? 


 

 
Deel dit artikel
Back to top