Fashion

Dit gebeurt er met je voeten wanneer je high heels draagt

Uit onderzoek is gebleken wat het dragen van hoge hakken nou eigenlijk met je voeten doet. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd schrikbarend.

Als je net als de meerderheid van onze redactie niet gezegend bent met een paar killer legs en je niet door het leven wilt gaan met een stijve nek (dit begrijpen alleen kleine mensen die omringt zijn door lange mensen) kun je niet anders dan je voeten lenen aan een paar high heels. Maar wat doet het dragen van hakken nou eigenlijk met je voeten?We weten stiekem allemaal wel dat het niet goed kan zijn voor je voeten, maar ag wie mooi wilt zijn moet pijn lijden toch?

Nou niet alleen pijn dus, uit onderzoek door wetenschappers van de Stanford University is gebleken dat je van het dragen van hakken vroegtijdige artrose kunt krijgen! Artrose is een reumatische ziekte waardoor het kraakbeen dunner en zachter wordt. Dit gaat geleidelijk met pijn en kan er voor zorgen dat je houding veranderd. De wetenschappers lieten 14 vrouwen dezelfde wandelroute afleggen. Sommige droegen platte schoenen, andere droegen hakken met vier centimeter en een paar liepen op hakken met 6 cm. Wat bleek? Bij de vrouwen met hakken van 6 cm was er duidelijk meer spanning te vinden in de kniegewrichten. Ook waren de knieën aardig beschadigd (de knieën waren te vergelijken met die van een persoon op leeftijd). Even schrikken dus! Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we al onze high heels in de prullenbak gooien (daar zijn ze te mooi voor), maar in het vervolg als we een flinke wandeling moeten afleggen toch maar even sneakers meenemen. 

 

Beeld: Thinkstock

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top