Fashion

Zo creëer jij zelf de Marc Jacobs no make-up look!

Jullie zijn vast bekend met de populaire 'no make-up look' van Marc Jacobs. Tijdens New York Fashion Week gaf hij een geweldige catwalkshow waar modellen zoals, Kendall Jenner, Gigi Hadid en Adriana Lima zonder make-up de runway opkwamen. Althans zo leek het. Vorige week werd de Marc Jacobs campagne gelanceerd met wederom de 'no make-up' look op de beeldige gezichtjes van 'swereld bekendste modellen.
 
Uiteraard komt deze look niet helemaal zonder make-up tot stand. Omdat we 2015 fris en fruitig beginnen en de lente er hopenlijk snel aankomt vroegen wij make-up artist Monique Brinkhorst om speciaal voor onze lezeressen deze look stapsgewijs uit te leggen, zodat jullie je deze mooie look eigen kunnen maken. Here we go!
 
 
De Marc Jacobs 'no make-up' look door make-up artist Monique Brinkhorst:
Om de 'no-make-up' look te bereiken worden er stiekem meer stappen gedaan als de naam doet vermoeden.
 
Stap 1:
Wat belangrijk is voor elke look is om te beginnen met een goed gereinigde huid. Je kan hiervoor bijvoorbeeld de Bioderma Sensibio reiniging gebruiken. Deze is voor de gevoelige huid en kan ook voor de ogen worden gebruikt. 
 
Natuurlijk is het heel belangrijk om de huid goed te hydrateren voordat je aan de slag gaat. Hiervoor gebruik ik graag Skinfood van Weleda deze ruikt heerlijk en geeft de huid een hydraterende boost en een zachte glow. Skinfood kan ook worden gebruikt voor het hydrateren van de lippen.
 
Stap 2:
Voor de no-make-up look is het natuurlijk belangrijk dat je huid er flawless uitziet. Wat perfect is voor deze look is dan een BB of CC cream te gebruiken. Zelf ben ik groot fan van Estee Lauder Double Wear All day glow BB. Deze BB cream maakt je huid mooi egaal en geeft een natuurlijke glans. Breng de BBcream aan op het gezicht met je vingers of een foundation kwast en werk deze mooi uit.
 
Hier wordt de huid van Karlie Kloss gereinigd voordat de make-up wordt aangebracht
 
Stap 3:
De volgende stap is het camoufleren van donkere kringen. Zet met een concealer Estee LauderDouble wear Concealer een paar stipjes onder het oog en gebruik je ringvinger om deze met een licht kloppende beweging uit te werken. Eventueel plekjes kunnen ook worden weggewerkt. Voor deze look vind ik het erg mooi om ook op je bewegend ooglid een klein beetje concealer te gebruiken en dit uit te werken over het gehele oog. Hierdoor krijg je een hele open en frisse blik. Gebruik voor je bewegend ooglid wel een klein beetje (translucent) poeder om te zorgen dat je de concealer fixeert en het niet in de lijntjes gaat zitten.
 

Kendall Jenner wordt backstage onder handen geworden bij Marc Jacobs
 
Stap 4:
Je kunt er nu voor kiezen om een klein beetje blush of bronzer te gebruiken om mee te shapen. Gebruik hiervoor een blusherkwast en zet een shape net onder je jukbeenderen.
 
Candice Swanepoel backstage bij Marc Jacobs s/s 2015 - New York Fashion Week
 
Stap 5:
Voor de wimpers gebruik je een wimperkrultang om te zorgen dat je wimpers mooi gekruld zijn, dit zorgt weer voor een open blik. Daarna gebruik je een klein laagje mascara Estee Lauder Sumptious vooral aan de aanzet van de wimpers. Wil je echt een natuurlijke look dan kun je kiezen voor een donkerbruine mascara.
 
 
Stap 6:
Door je wenkbrauw licht aan te zetten met een wenkbrauwpoeder krijgt het een wat zachtere uitdrukking dan wanneer je een potlood gebruikt. Gebruik een wenkbrauwgel of een klein beetje haarlak op een wenkbrauwborsteltje om je wenkbrauwen mooi in model te borstelen. Et voila!
 
 
Over make-up artist Monique Brinkhorst:
Na een aantal make-up en hair opleidingen gevolgd te hebben besloot Monique als freelancer aan de slag te gaan. Ze is werkzaam voor grote labels zoals Scotch & Soda, Gsus en Sissy Boy en verschillende magazines waaronder Grazia, Marie-Claire en vele andere. Monique won aan het begin van haar carriere de 'Make-up talent of the year Award' van Maybeline. Ze wordt vertegenwoordigd door het agentschap Eric Elenbaas. Bekijk meer werk van Monique op haar website MoniqueBrinkhorst.com of volg haar hier op Instagram en blijf op de hoogte van alle leuke klussen die zij doet.

Links: Monique Brinkhorst herself.....rechts: een aantal voorbeelden van Monique's make-up wonderen!
Deel dit artikel
Back to top