Lipstick

De 'popsicle lips' zijn trending en zo creëer je de look

De 'popsicle lips' zijn trending en zo creëer je de look

De popsicle lip trend is terug! Wanneer de zon schijnt, lijkt deze zomerse trend steeds terug te komen, en met een goede reden. Deze trend van Aziatische origine ziet er heerlijk zomers en speels uit. En of je nou voor een glamourlook of een meer natuurlijke look gaat: popsicle lips passen erbij. Zo creëer je de look!

Popsicle lips is een liptrend die rond 2017 steeds vaker te zien was in verschillende Aziatische landen waaronder Japan, Zuid-Korea en China. De techniek geeft de lippen een soort omgekeerd ombré effect. Het lijkt hiermee eigenlijk alsof je een lolly in je mond hebt gehad, omdat de binnenste rand van je lippen gekleurd zijn.

Zo creëer je de look

Stap 1: Vind de perfecte kleur

Voor een perfecte popsicle lip kun je uit verschillende tinten kiezen. Rode tinten werken voor vrijwel iedereen goed bij deze trend. Maar als je wat avontuurlijker wil zijn, kun je ook gaan voor een oranje of cherry lippenstift. Een prachtige oranjetint is bijvoorbeeld de Color Riche lippenstift van L'Oréal in  de kleur Magic Orange.

Stap 2: Verzorg je lippen

Popsicle lips zijn op hun allermooist op goed verzorgde lippen. Heb je last van losse velletjes, gebruik dan eerst een lipscrub om deze te verwijderen. Heb je deze niet in huis? Meng dan een beetje suiker met wat honing voor een DIY lipscrub die je achteraf kunt opeten. Gebruik vervolgens een verzorgend lippenbalsem om je lippen goed te hydrateren. Een van onze favorieten is het Lip Sleeping Maks van Laneige.

Stap 3: Breng een nude lipstick aan

Om een mooie basis te creëren voor de popsicle lips, heb je een lipstick nodig die lijkt op jouw natuurlijke huidskleur. Ga hierbij voor het beste resultaat voor een kleur die iets lichter is dan jouw natuurlijke huid. Voor beginners is het fijner om te werken met een vloeibare lippenstift met een satijnen finish. Een lipstick werkt ook, maar andere producten hier overheen vervagen is iets lastiger. Breng de nude lippenstift aan over je lippen en laat deze drogen.

Stap 4: Breng de popsicle kleur aan

Om vervolgens het popsicle effect te creëren, kun je met je vinger, de andere kleur aanbrengen op het midden van je onderlip. Breng het alleen aan in het midden en breng vervolgens je lippen samen om het product  ook aan te brengen op de bovenlip. Pak vervolgens een klein, plat kwastje om het product te vervagen. Breng meer product aan en vervaag dit weer totdat je de kleurintensiteit hebt bereikt die jij mooi vindt. Het is makkelijker om het product op te bouwen dan om te veel product mooi te vervagen. Geduld is hierbij een schone zaak.

Stap 5: Breng poeder aan

Nu je tevreden bent met je look, kun je deze vastzetten met een transparante poeder. Omdat je lippen veel bewegen is de kans groot dat de twee kleuren meer gaan mengen gedurende de dag, waardoor het effect verdwijnt. Poeder helpt om dit te voorkomen. Breng dit voorzichtig aan met je vinger of met een zacht kwastje. En voilà, popsicle lips!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top