Fashion

Hip Of Horror: Nagellak als drugtest

In modeland kan het vaak niet gek, opvallend of vernieuwend genoeg zijn. Maar soms zijn er van die items of trends waar we toch onze twijfels over hebben. En die bespreken we maar al te graag in de Hip of Horror rubriek.
 
Sommige vrouwen hebben standaard perfect gemanicuurde nagels en andere vrouwen vinden het ritueel van nagels verzorgen en lakken zonde van hun tijd. Onwikkelaars bij N.C.State University zijn aan het werken aan een nagellak die een bredere doelgroep vrouwen waarschijnlijk aan zal spreken. De formule van deze bijzondere nagellak zou namelijk van kleur veranderen als het in contact komt met ongewenste drugs in je drankje. 
 
De afgelopen jaren komt het steeds vaker voor dat vrouwen naar een club of bar gaan, zich even omdraaien en vervolgens langzamerhand verdooft worden met nare gevolgen. De nagellak is nog steeds in de eerste fase van experimenten en het is nog niet zeker of de nagellak van tint veranderd als het in contact komt met een drug zoals Rohypnol ("roofie") of dat de kleur veranderd als het eenmaal in je systeem is opgenomen- waardoor het in je bloedstroom belandt en zo onder je nagel. 
 
Wat denken jullie, zou dit een nieuwe manier kunnen zijn voor vrouwen om zichzelf te beschermen of wordt het probleem verkeerd aangepakt?
 
 
Deel dit artikel
Back to top