Beauty

6 x de mooiste no make-up looks

De make-up trend die je niet mag missen: de no make-up look. Deze zomer kiezen we niet voor zwarte foundations, maar voor BB en CC creams die de natuurlijke structuur van de huid verbeteren. Het lijkt misschien alsof je bijna geen make-up draagt, maar stiekem komt daar toch wel wat werk aan te pas. Van subtiele blushers en bronzers tot een vleugje mascara en natuurlijke kleuren oogschaduw als taupe en bruin. Zo creeër jij de perfecte bare-face look!

Bron: Allure, Rush Magazine en Pinterest

Strong Brows

No make-up alleen voor jonge meiden? No way! Deze neutrale, frisse look van Cara Delevingne werkt ook heel goed als je de 17 allang bent gepasseerd. Het geheim? Perfect verzorgde wenkbrauwen. Teken je wenkbrauwen bij met een potlood of wat poeder en kam vervolgens de haartjes iets omhoog. Je wenkbrauwen vallen nog meer op als je de rest van je look simpel houdt, dus gebruik bijvoorbeeld alleen een BB-cream en een vleugje mascara.

Rosy Cheeks

Niet gezegend met hoge jukbeenderen? Fake ze dan met een zachter roze blusher. Wil je er het maximale uithalen? Start dan met een lichte foundation voordat je de blusher op de appeltjes van je wangen aanbrengt. Blend de blusher uit naar boven en richting je oren. Maak je look af met een likje mat roze op je lippen.

Fladderende wimpers

Deze look is clean, fris en super simpel. Geef je wimpers lengte met een beetje mascara op alleen de bovenste wimperrand. Breng geen mascara aan in de binnenste hoek van je ogen, zodat er licht tussen de neus en het oog valt. Dat houdt de look lekker clean. Wil je uitpakken? Breng dat vooraf wat bruin/goude oogschaduw aan op je oogleden.

Nude Lips

Misschien wel de makkelijkste no-make up look van allemaal: omlijn je lippen met een nude-kleurig potlood en kleur ze in met een nude kleurige lipstick. Klaar! Wil je je ogen toch iets meer laten spreken? Breng dan een klein beetje mascara op alleen de uiteinden van de wimpers aan. Dat geeft een meer onschuldige look.

Glanzende huid

Zo creeër je een glowing skin: start met een basis, bijvoorbeeld een moisturizer. Breng vervolgens wat bronzer aan op je wangen, voorhoofd en kin. Dan is het tijd voor een highlighter. Deze breng je aan op de jukbeenderen, de neusbrug, net onder de wenkbrauw en in het binnenste ooghoekje. Let op: het is de bedoeling dat je gezicht gaat stralen en niet dat je hele gezicht glimt. Wees dus zuinig met je producten.

Subtiele cat-eye

Heb je een wat donkere huid? Dan kan een subtiele cat-eye je ogen mooi doen uitkomen, zonder dat het lijkt alsof je heel veel make-up draagt. Teken een lijntje boven de bovenste wimperrand en laat hem in een 'wing'. Breng een klein beetje mascara aan en vergeet ook een lichte balsem op je lippen niet. Voilá.

Deel dit artikel
Back to top