Fashion

Hip Of Horror: De Bucket Hat

In modeland kan het vaak niet gek, opvallend of vernieuwend genoeg zijn. Maar soms zijn er van die items of trends waar we toch onze twijfels over hebben. En die bespreken we maar al te graag in de Hip of Horror rubriek.

De bucket hat heb je misschien nog alleen op kinderen jonger dan 3 jaar, vissers en Woody Allen gezien. Al 2 jaar circlet de trend van bucket hats rond in de mannen mode, nu had RiRi het lef om het ugly-pretty hoedje te dragen en wij vragen ons af of dit tomboy item terug is.

In 2005 was het hoedje op de catwalk van Isabel Marant te zien, dit zag er gaaf uit op de runway omdat hij herontdekt was maar het hoofddeksel sloeg niet aan. Ook Anja Rubik was te zien op de cover van Vogue in het item vorige Juni maar zelfs dit zette geen trend maar eerder een statement.

Tom-boy items zijn een groot deel van het modebeeld op dit moment, en gecombineerd met de 90's trend die we zien terug komen past dit hoedje helemaal in het rijtje. De bucket hat heeft origineel al een tomboy afkomst, de stoere Lauren Hutton, Lauryn Hill en rappers als LL Cool J droegen ze in de 90's. Nu zien we rappers als A$AP Rocky en ook Justin Bieber met het item terug komen als een soort ode aan de 'meesters' in de muziek wereld die ze droegen.

Wat vinden jullie, ver gezocht of high-fashion?

Bron

Deel dit artikel
Back to top