Fashion

Lookbook: Primark FW 14/15

Primark kwam onder vuur te staan door  labels die in items werden gevonden, waarin duidelijk werd dat de kleding onder barre omstandigheden werd geproduceerd. Wij zijn enorme fans van dit budget high-street merk en waren daarom opgelucht om te horen dat deze onderneming een hoax was waar geen waarheid achter schuilt. 
 
Statement:"Primark verkoopt geen kleding, tenzij we ervan overtuigd zijn dat deze wordt gemaakt in overeenstemming met onze gedragscode. Dit is de reden dat we alle beschuldigingen van schendingen van deze gedragscode zeer serieus nemen. ...Ons onderzoek naar de labels die in de twee afzonderlijk van elkaar gekochte kledingstukken uit de Swansea winkel in het Verenigd Koninkrijk zijn genaaid, heeft geleid tot de conclusie dat dit hoogstwaarschijnlijk een hoax is, die tot stand is gekomen in het Verenigd Koninkrijk.De labels zijn duidelijk afkomstig van dezelfde bron. Het is bijna onmogelijk voor te stellen dat labels die zoveel op elkaar lijken in de kleding zijn genaaid in de fabriek waar de kleding is geproduceerd. Dit gezien het feit dat de kledingstukken zijn geproduceerd door verschillende leveranciers, in verschillende fabrieken op verschillende continenten, een in Roemenië en de andere in India, duizenden kilometers bij elkaar vandaan."

Voor nu laten we deze commotie even achter ons en focussen we op de mooie plaatjes van het lookbook F/W 14. 
 

Van Scandinavische eenvoud tot Slavische folklore, van typische jaren ‘60 silhouetten tot de herkenbare rechte lijnen van de mod revival uit de jaren ’80. Dit najaar draait alles om het kleden voor avontuur, zowel voor casual als voor chique outfits. 
 
 
Voor komende winter zien we een leuke mix van retro klassiekers, de Engelse en Amerikaanse college look en onverwachte textuur combinaties met folklore en bohemian prints. Een aantal items zien geïnspireerd door het buitenleven en we ziencamouflageprint jasjes, baggy cargopants en grove enkellaarsjes. 
 

Naast de stoere items kunnen vrouwen met een zachtere stijl zich uitleven in de winterse pastelkleuren in combinatie met subtiele dierenprints. Met poederige tinten en zachte stoffen is dit deel van de collectie een statement voor vrouwen met een minimalistische of een more-is-more mindset door de oneindige combinatie mogelijkheden.

 

Ps. De winnaars van de Primark winactie van vorige maand krijgen vandaag bericht! Dus als jij een van de gelukkige 5 bent, veel shopplezier!

Deel dit artikel
Back to top