Fashion

Chanel's Dromerige FW-14/15 Couture Show

Zoals iedere show waar Karl achter zit, was de couture show van de Fall-Winter '14-'15 collectie spectaculair. De collectie werd gepresenteerd in the Grand Palais in Parijs en liet Karl's visie van de moderne vrouw zien. 

Het interieur werd omgebouwd is een moderne, simpele, minimalistische ruimte met een clean feel waardoor de focus op de waanzinnige looks bleef. De modellen waren te zien in de signatuur rijkelijke stoffen in bijzondere nieuwe vormen die als cocon rond de heupen zaten.

Chanel's magische ateliers hadden geen probleem om opvallende stoffen met elkaar te mixen. We zagen een interessante samenwerkingen tussen neopreen, zijde, wol, kant en tweed. 'It's Baroque meets Le Corbusier' verteld Lagerfeld over de inspiratie achter de collectie. Le Corbusier is een architect die bekend staat om zijn moderne futuristische gebouwen en de architectuur smelt prachtig samen met de over-the-top Baroque invloeden.

 
We weten niet hoe Karl het voor elkaar heeft gekregen maar de uiteenlopende looks komen prachtig samen tot één innovatieve visie. De rode gewoven jurk, het zilveren avond gewaad, en de assige avond kleding in grijs en metallics lopen over in veel tweed lagen. Sam McKnight verzorgde de wilde haar-in-de-wind look die prachtig overkwam met de relaxte sandaaltjes met satijnen strikken die we zelf nooit voor de winter hadden bedacht. 
 
 
Karl heeft zichzelf werkelijk overtroffen met deze show waar de focus niet lang op extravagante looks maar op de kunst van creatie. De verzorgde cuts in de showstopper stoffen spreken voor zichzelf. Zelfs de bermuda-geïnspireerde broeken die te zien waren onder korte rokken leken op hun plek. 
 
De cross-body tassen gaven precies de cool-factor waar Coco zelf mee begon als rebelse vrouw in die tijd. Coco zelf had Baroque op zichzelf too much en kitsch gevonden maar Karl wist de mix zo te brengen dat Coco het zelf had kunnen ontwerpen. 

Bron

Bekijk hieronder de rest van de collectie:

Deel dit artikel
Back to top