Fashion

Eindexamenexpo Mode en Design

Den Haag - Sinds 15 jaar is de Regentenkamer in Den Haag een laagdrempelig, veelzijdig en stimulerend kunstcentrum, gewijd aan de verdere ontplooiing van jonge en niet-meer-zo-jonge kunstenaars. Alle muziek-, kunst- en theaterliefhebbers kunnen daar het gehele seizoen hun hart ophalen. Tot en met 7 mei 2006 is in de regentenkamer een groepstentoonstelling Modevormgeving en Meubeldesign van eindexamenwerk van studenten van de KABK Den Haag te zien.
Kathelene Dijkshoorn laat uitvergrote accessoires zien die op het lichaam worden gepresenteerd waarbij de vormen zowel van het lichaam afstaan als het lichaam volgen.
Marcella Tessari laat met verschillende materialen zoals vilt, wol en organza en met behulp van verschillende technieken, zoals vilten, borduren, ausbrenner en lasersnijden de rust en de orde van de kosmos zien: een oneindig groot heelal gevormd uit oneindig kleine deeltjes.
Tineke Vulto laat een serie tassen zien die zijn voorzien bijzondere beelden.
Marieke Vijfvinkel heeft een aantal oude stoelen verzameld en die op verschillende manieren bewerkt met als thema verval.
Bij deze verschillende bewerkingen zie je overeenkomsten, maar ook verschillen. Bij de versnippering zou je niet denken dat het een stoel is geweest. De doorboorde is nog steeds te gebruiken als stoel, maar de geplette niet meer.
Charlotte Girod laat een stoel zien die is opgebouwd uit drie stoelen. Samen verbeelden zij de beweging ‘gaan zitten’. Het is een bevroren beweging.
Dinand Vallentgoed heeft met de klapbiechtstoel een eigentijdse interpretatie gegeven op het sacrament van boete en verzoening. De priester kan de biechtstoel als tas overal mee naar toe nemen om buiten het kerkgebouw de biecht af te nemen.
De Regentenkamer is geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, Laan van Meerdervoort 34. Als je het hek doorgaat van Museum Mesdag aan de Laan van Meerdervoort, en na zo'n 5 meter omdraait, dan kijkt je tegen een prachtige gevelwand waarvan het middelste pand die van de Regentenkamer is.

Deel dit artikel
Back to top