Fashion

Accessoires trends van 2023

Accessoires trends van 2023

Een bijpassend accessoire kan een outfit doen maken of breken. Genoeg reden om eens diep in de wereld van de accessoires te duiken. We laten je weten welke er de komende tijd overal te zien gaan zijn – en die je dus aan je garderobe wilt toevoegen.

Accessoires trends

Iedereen heeft een eigen stijl. Of je nou van minimalisch houdt, het liefst investeert in tijdloze items of juist een liefheber bent van eyecatching en speelse stukken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Van bucket hats tot ballerina's: de accessoires trends van 2023 laten een frisse wind waaien over onze lente-outfits. Is er in jouw collectie aan sieraden, tassen en andere details wel weer ruimte voor wat kersverse items? Lees dan hieronder meer over de trends van dit jaar. Genoeg inspiratie voor die nieuwe aanvullingen.

Bucket hats

Deze hebben we al eens eerder gezien en maakt nu weer een opmars. Vooral gehaakte exemplaren zul je veel spotten. Ook opvallende prints mogen niet ontbreken, van geometrisch tot bloemen. De bucket hat is terug van weggeweest. En deze keer met een oversized tintje. Ideaal voor de zomerse dagen waarop je je gezicht wilt beschermen tegen de straling van de zon. Stijlvol en beschermd. Wat wil je nog meer?

Oversized tassen

We verruilen de mini-tasjes massaal voor grote bags. Deze trend is nu al enorm geliefd bij lovers van minimalisme. Eigenlijk is de trend ook nog eens bijzonder praktisch. Tja, in die mini-tasjes konden we nu eenmaal niet veel spullen kwijt. Nu hebben we weer genoeg ruimte voor al onze benodigdheden. Dat is dan weer een fijn voordeel aan deze trend. Gelukkig hoef je voor een mooie, oversized tas heus niet altijd de hoofdprijs te betalen. Er bestaan talloze variaties in prijsklassen. Zo kun je misschien wat meer afwisselen in kleur en vorm.

Zilver

De laatste jaren zijn we massaal goud gaan dragen. Door die overload heeft het z’n exclusiviteit een beetje verloren. Het lijkt er dan ook op dat zilver dit jaar hoogtij viert. Metaalkleurige accessoires die glinsteren in zonlicht: dat is wat we bij deze lentetrend voor ons zien. Of je nu gaat voor een paar minimalistische, zilveren sieraden of zwaardere items gehuld in kristallen: keuze genoeg.

Ballerina’s

De laatste keer dat we deze schoenen zo massaal hebben gezien is een hele tijd terug. Wellicht dat sommige Gen Z’ers het zich niet eens kunnen herinneren. Hoe dan ook keert deze trend plotseling weer terug in het straatbeeld. Ze zijn allesbehalve schreeuwerig, en juist verfijnd en chic. De luchtige schoenen zijn ideaal voor de warmere dagen die eraan komen.

Welke accessoires ga jij aan je garderobe toevoegen?

Ook interessant: amber is de nieuwste trendkleur op interieurgebied

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top