Fashion

Trend: Geblokt

In de jaren 60 was de gingham print een enorme hit; iconische vrouwen als Audrey Hepburn en Marilyn Monroe droegen de print graag in verschillende items als jurken, pencil broeken en op accessoires als handtassen. Anno 2014 is de geblokte print nog steeds een favoriet onder designers en zien we de meeste seizoenen wel een prachtige jurk of mooi paar hakken met het motief langskomen. 

De print is één van de meest veelzijdige prints om te combineren voor vrouwen én mannen met verschillende kleding stijlen. De klassieke kleuren waarin de print meestal komt zijn de theedoek-kleuren van rood, donker-blauw en zwart gecombineerd met wit. Designers hebben gespeeld met deze tijdloze combi's en nu zien we ook steeds meer verschillende kleuren combinaties langskomen.

Het mooie aan deze print is dat hij op zichzelf al een statement is. Een mooie jurk in gingham print met een paar mooie ballerina's of stoere boots is al genoeg om er meteen effortlessly stylish uit te zien. Ook is het motief perfect voor spannende print-op-print outfits. Denk; geblokt met bloemenprint of geblokt met strepen en stippen. Deze street style looks laten zien hoe fijn deze print is om mee te spelen en hoe verfrissend deze look is voor komend zomer seizoen.

 

 

 

 

 

Shop geblokte items:

 

Moschino Bomber with Bow Tie in Tiny Gingham,€246.47    Dress In Large Gingham Print,€49.29
 
 
 

 

Pull&Bear Gingham Crop Top,€25.34                                Reclaimed Vintage Cami Top In Gingham Check,€39.44
 
 

Bron, Bron

Deel dit artikel
Back to top