Fashion

New Balance klaagt Karl Lagerfeld Aan

De 'mode sneaker' lijkt één van de grootste schoenentrends van 2014. Dit jaar zagen we veel samenwerkingen tussen designers met sportief schoeisel, bijvoorbeeld Riccardo Tisci x Nike, en zijn de Fall/Winter 2014-2015 lookbooks één en al gymp.  
 
Natuurlijk is Karl Lagerfeld ook van de partij en bracht hij voor Chanel een perfecte ugly-pretty glitterige sneaker uit. Voor zijn eigen merk heeft hij ook een sneaker ontworpen die verdacht veel lijkt op één van de meest gedragen schoenen onder fashionista's de afgelopen seizoenen; de New Balance sneaker en dat laat het sportmerk niet zomaar gebeuren. New Balance sleept Kaiser Karl voor de rechter.
 
On June 3, 2014, New Balance filed a lawsuit against Karl Lagerfeld to protect our intellectual property rights related to our iconic Lifestyle footwear designs. Although we cannot comment on the specifics of the case, we believe it is vital to actively and vigorously defend our brand,” verteld een woordvoerster van New Balance. 
 
Karl's sneakers lijken inderdaad van de grote letter tot in de details van de neus erg op de comfy New Balance gympen. Het zou zo kunnen zijn dat de Karl schoen juist als parodie was bedoeld, aangezien werkelijk iedereen, zelfs Phoebe Philo herself, met de New Balance schoen is gespot. Karl moet er ongetwijfeld van op de hoogte zijn dat zijn $360 versie meer dan enkel en alleen geïnspireerd is op de $104 schoen van New Balance.
 
Deel dit artikel
Back to top