Fashion

Hip of Horror: De Reverse Smokey Eye

In modeland kan het vaak niet gek, opvallend of vernieuwend genoeg zijn. Maar soms zijn er van die items of trends waar we toch onze twijfels over hebben. En die bespreken we maar al te graag in de Hip of Horror rubriek.

De smokey eye is naast een rode lip één van de favoriete beauty looks van iedere vrouw. De smokey eye is veelzijdig, kan subtiel zijn of veel va-va-voom hebben en is de perfecte day-to-night look. De smokey eye heeft al veel transformaties op trend gebied doorgaan; van nude smokey eyes tot de meest heftige rock 'n roll look.

De afgelopen tijd spotten we de 'reverse smokey eye' steeds meer, niet alleen op de catwalk maar ook in het straatbeeld. Van Lanvin tot Chanel, de mode industrie is fan van de smokey eye in een nieuw jasje.

Hannah Murray was de eerste make-up artiest die de look op de catwalk testte toen ze de leiding had over Topshop Unique's SS14 show. Ze omschrijft de looks als 'tough' waar 'heavy destroyed kohl lined on lower eye' de look maakt. De look is vrij simpel om te creëeren en je kunt zelf bepalen hoe heftig jij de look wilt maken. 
 
Tot nu toe hebben wij de look gespot met een nude ooglid en donkere tinten als antraciet, donker-blauw, donker groen en zwart onder de ogen. Hannah Murray vertelt dat het een goed idee is een 'smudgy' eyeliner of dikke stick te kopen en die onder het oog aan de brengen en het uit te vegen met een kwastje. Eigenlijk net zoals boven het oog alleen dan met maximaal twee tinten. Ga jij de look proberen? 
 
 
 
 
Deel dit artikel
Back to top