Winnen

Win: 40 x de ByDanie WK poncho + Maybelline Go Extreme mascara t.w.v. 20,-

Fashion meets football: omdat iedereen het WK in stijl moet kunnen vieren, ontwierp Danie Bles in samenwerking met Maybelline een WK poncho. Fashionscene's Marlien kreeg de kans om de styliste te interviewen én ze werd door Danie gestyled in de poncho. Wil jij de WK poncho winnen? Lees dan snel verder!

Omdat het WK voor iedereen is, wilde Danie een item ontwerpen dat iedereen kan dragen. En dat is gelukt: de poncho kun je dragen op veel verschillende manieren. Of je hem nu gewoon als poncho of sjaal draagt, als top of - iets gewaagder - als jurk met blote benen, in de mix & match poncho zie je er tijdens het WK gegarandeerd fashionable uit. En er zijn nog meer manieren, want je kunt de poncho ook op je hoofd of als lange rok dragen. De echte durfals gaan, als het weer het toelaat tenminste, helemaal in Brazilian style: met de poncho als pareo, gematcht met een bikini.

De poncho bevat, in tegenstelling tot de meeste WK jurkjes, ook rood, wit en blauw. Daar heeft de styliste zo haar redenen voor: "Ik wilde een item maken waar iedereen knapper van wordt. Oranje staat niet iedereen, maar koningsblauw haalt wel heel veel mensen op". ByDanie staat voor bohemian, niet zo gek dus dat de poncho veel franjes heeft. Met, a touch of gold, want van metallic wordt iedereen een beetje knapper, vertelt de styliste.

Mocht je even niet meer weten hoe je de poncho moet combineren, dan zijn de it-girls er gelukkig nog. Op de poncho staan namelijk een heleboel poppetjes afgebeeld, die de verschillende manieren waarop je de poncho kunt dragen laten zien.

Fashionscene's Marlien kreeg een mooi make-upje van visagiste Joelle @ Colourfool agency voor Maybelline New York.

De setjes voor de shoot hangen al klaar.

Marlien interviewde Danie over de poncho, haar stijliconen en de musthaves voor deze zomer. Het interview lees je hieronder.

Op welke manier draag je de poncho zelf het liefst?
Ik vind hem in het haar heel tof, maar dat staat mij minder leuk. Ik denk dat ik dan toch voor de pareo ga, met bikini, want dat is het meest Brazil.

Deze zomer draagt heel Nederland de ByDanie poncho. Wat vind jij eigenlijk van het kleedgedrag van de Nederlandse vrouw? 
Ik vind het jammer dat het altijd praktisch moet zijn en dat het niet zo om fashion draait. Maar er is zeker wel improvement. Het aanbod wordt steeds groter. Sinds we in Nederland ook de River Island, Bershka, Forever 21 en Pull & Bear hebben kan iedereen, op ieder prijsniveau, zich tof kleden.

Aan welke vrouwen kunnen wij een voorbeeld nemen?
Aan sterke vrouwen, bijvoorbeeld Chantal Janzen. Zij ziet er altijd verzorgd uit. Ook Diane von Furstenberg, Rachel Zoe, en de Olsen Twins vind ik heel leuk. Laat je niet alleen inspireren door stijliconen van nu, je kunt ook veel inspiratie halen uit oude films, boeken en muziek. Bianca Jagger bijvoorbeeld vind ik ook te gek.

Wat vind jij echte no-go's op het gebied van kleding en styling?
Ik vind het vreselijk als mensen te strakke kleren dragen en ik hou ook niet van mensen die klakkeloos de trends volgen. Als voorbeeld: metallic is nu een trend. Als een metallic poncho je niet staat, ga dan voor iets kleiners, zoals schoenen of een tas. Kies iets wat je mooi staat.

Wat zijn naast de poncho de absolute musthaves voor deze zomer?
Je moet zeker iets met leopard hebben, al is het een vloerkleed. Een goed motorjack is ook een musthave deze zomer. Minstens een zwarte, maar het liefst ook een witte. Natuurlijk moet je ook een denim shortje hebben en als het je leeftijd en figuur toe laat ook een denim overall. En Vans of andere slip-ons.

Welke basics moet je in je kast hebben liggen om goed te kunnen mix en matchen? 
Een goede jeans en een leren broek. Een tuxedo suit is ook een goede basis in je garderobe. Een wit overhemd - desnoods van je vriend - goede cowboylaarzen, tanktops, een franjetas in leer of suède, een goede zonnebril en een classic black pump zonder plateau.

Je kleed veel BN-ers, je hebt een eigen kledinglijn en magazine, en afgelopen jaar heb je ook een boek uitgebracht. Op welke gebeurtenis ben je het meest trots?
Dat we een merk hebben gelanceerd en daardoor zijn gaan samenwerken met Maybelline. Doordat we ByDanie hebben gelanceerd kwamen er openingen om met dat soort grote, internationale merken samen te werken. Dat vind ik heel leuk. Trots ben ik over tien jaar pas, als ByDanie nog steeds bestaat. 

Wat kunnen we in 2014 nog van Danie Bles verwachten?

Eind augustus gaan we weer een volgende modeshow geven. Op weer een heel andere locatie, maar daar mag ik nog niets over zeggen. Verder staan er nog een paar grote events op de agenda en misschien komt er ook een realityserie, maar ook daarover kan ik nog niet veel zeggen.

Eén van de vele manieren waarop je de poncho kunt stylen: op het hoofd. Danie stylde Marlien in haar eigen denim rok en een top van de ByDanie collectie.

Qua make-up zijn felle kleuren deze zomer helemaal hot. Leg het accent op je ogen óf op je lippen. Marlien draagt de Maybelline SuperStay 14 Hr lipstick MegaWatt in de kleur Neon Pink. Deze ligt vanaf juni in de winkel.

De ByDanie Mix & Match poncho is in combinatie met de Maybelline New York Colossal Go Extreme! mascara exclusief verkrijgbaar vanaf 27 mei bij kruidvat voor € 20,00. 

WIN
Wil jij de ByDanie poncho en Maybelline mascara t.w.v. 20,00 nu al winnen? Dan heb je geluk, want wij mogen maar liefst 40 sets weggeven! Laat hieronder jouw gegevens achter, like deze actie op Facebook en laat ons weten op welke manier jij de poncho gaat dragen. Good luck!

Deel dit artikel
Back to top