Fashion

Zo krijg je volle wenkbrauwen

We have a confession to make; de meiden van Fashionscene hebben een lichte obsessie met wenkbrauwen. Hoe voller hoe beter. We hebben al heel wat kunstjes vergaard om er voor te zorgen dat onze wenkbrauwen op de rupsen van Cara Delevigne lijken. Natuurlijk is een deel genetische aanleg, maar er zijn zeker een aantal manieren om het beste uit jouw wenkbrauwen te halen. 

Volle wenkbrauwen zijn sinds een aantal jaar een trend in de mode wereld, iedereen heeft de kracht van mooie wenkbrauwen langzamerhand wel door.  We zetten een aantal stappen om jou wenkbrauwen uit te laten groeien voor je op een rijtje:

 


1. Cancel je wax-afspraak (voor nu)
Als eerst verzet je die wax of thread afspraak naar over een paar maanden- is is een absolute no-no als je je wenkbrauwen wilt laten uitgroeien. Erg fijn dat je die centjes ook kan besparen. 

2. Wees geduldig

Dit is het deel waar iedereen tegenop ziet; die awkward uit-groei fase waardoor je het eerder miscchien hebt opgegeven. Een paar happen uit je wenkbrauwen hier en daar ziet er inderdaad even niet zo leuk uit als je wakker wordt, maar dit is het echt waard en gelukkig zijn er make-up tips om deze paar weken door te komen. 

3. Concealers en potloden zijn je nieuwe besties

Anastasia- the queen of eyebrows- die een aantal browbars heeft en waanzinnige producten speciaal voor je wenkbrauwen zegt dat make-up een goed idee is voor deze tussenfase.  Een goede poeder en mooi potlood zijn belangrijk voor deze tijd (en kan je altijd goed gebruiken om straks je vollere wenkbrauwen te accentueren)

“After you have the right eyebrow shape, you can hide stray hairs that fall outside of it with a good quality concealer until you’re ready to commit to a full shaping.” 

4. Je wenkbrauwen kunnen verdunt zijn

Veel vrouwen merken dat nadat ze een langere tijd geepileert of gewaxt hebben, hun wenkbrauwen dunner terug groeien. Anastasia verteld “As we age, many of us start to lose some of our brow hair. Also, if you sleep on one side of your face or another, the pillow can actually rub brow hairs away.” Als dit bij jouw het geval is dan kan je een Brow Enhancing Serum van bijvoorbeeld Anastasia gebruiken of een middeltje wat wij hebben ontdekt: Castor Olie (van De Tuinen) iedere avond opsmeren, het helpt echt. Ook schijnt rozemarijn-olie enorm te helpen door het cafeïne wat erin zit. 

5. Als je eenmaal vollere wenkbrauwen hebt

Omdat iedereen's haar op een verschillend tempo groeit duurt het bij de één slechts 5 weken, en bij de andere 5 maanden. Als je wenkbrauwen eenmaal gearriveerd zijn, hoef je alleen maar een paar haartjes die echt niet meer bij je wenkbrauwen horen weg te halen af en toe en verder laat je ze met rust. Als je wenkbrauwen nog steeds een boost nodig hebben of je ze wilt accentueren kan je ze inkleuren met een potlood of wenkbrauw mascara- Anastasia heeft ook speciale wenkbrauw kits die bij Douglas te koop zijn. Een voordeel met de zomer is dat je haar sneller groeit in de zon, dus de komende maanden zijn de perfecte tijd om een wenkbrauw-comeback te maken. 

 

 

Deel dit artikel
Back to top