Fashion

De 10 beste fashion trends van 2013

Het jaar is bijna voorbij, maar de grote modetrends worden nooit vergeten. Deze tien modetrends uit 2013 waren zeer stijlvol, dus we nemen even de tijd om ze in al hun glorie te herinneren op de rode lopers, catwalks en op de straat waar we ze voor het eerst spotten.
 
1 All white 
Van zomerse jurkjes tot rode loper jurken. Van top tot teen in het wit bleef een must voor alle seizoenen dit jaar. En ja, het is dus heel goed mogelijk om een witte jurk aan trekken zonder op een bruidje te lijken.


Proenza Schouler, Fall/Winter 2013-2014.

 
2 Zwart-wit
Met de terugkeer van het jaren 90 minimalisme, stuurden de ontwerpers een hoop zwart- wit contrasterende jurken, pakken, jassen en leer items de catwalks op. De monochrome trend baande uiteindelijk zijn weg naar vele beroemdheden - en naar onze kasten.
 
trend spring summer 2013 monochrome black white zwart wit contrast lente zomertrend spring summer 2013 monochrome black white zwart wit contrast lente zomer
Michael Kors (l) en Narciso Rodriguez (r), Spring 2013.

3 Heavy Metal Hardware

Ontwerpers omarmden de heruitvinding van de rock stijl met metaal versierde schoenen, laarzen en sandalen. Er gaat niets boven kettingen en studs in alle soorten en maten om die stoere, edgy girl touch aan je outfit toe te voegen.


Saint Laurent, 2013.
 
4 Sexy Sheer
Dit jaar werd de see through trend enthousiast omarmd en werden de grenzen van het doorzichtige stofje opgezocht. Vooral op de rode loper gingen de celebs los op de trend. Van side-boobs, Gwyneth Paltrow 's side-kont tot gehele 'ik draag geen ondergoed' kledingstukken.

trend report 2013 spring summer lente zomer see through doorzichtig blouse chiffon organza giambattista valli
Giambattista Valli, Spring 2013

 
5 Dressed Shorts
Shorts werden dit jaar de nieuwe jurk, rok en zelfs het nieuwe pak. Voor de veelzijdigheid, herinterpreteerden ontwerpers de chique, korte broek in verschillende lengtes, felle kleuren, uitbundige prints en prachtige texturen. 

trend 2013 lente zomer spring summer 2013 bermuda shorts look outfit modellen catwalk
Rag & Bone
, Spring/Summer 2013.

 
6 Borrowed from the boys
Dit jaar was de invloed van de menswear groot. We zagen vrouwelijke interpretaties van onder andere klassieke pakken, stoere maar flirty (en gelukkig platte) brogues en de comfortabele, gezellige boyfriend sweater. 

trend report 2013 2014 fall winter autumn najaar herfst winter grijs grey gray tinten shades catwalk loks outfits modellen designers ontwerpers
3.1 Philip Lim, Fall Winter 2013/2014.

 
7 Dressed-up sweatershirt
De trui was dit jaar helemaal hot en werd geïnspireerd op de sport-trend. Knaller van het jaar was nauurlijk de Givenchy Bambi sweater. De trui werd onmiddellijk omarmd door het modepubliek en werd veelvuldig gecombineerd met een skinny jeans, een verfraaide printrok of - à la Lily Collins - geheel zónder broek.


De must-have op de catwalk bij Givenchy's Fall/Winter 2013 show.
 

8 Cut-outs
Als het kleine zusje van de see through trend, maakten de sexy uitsparingen furore op de Fashion Week catwalks en de rode lopers. Gelukkig was deze look makkelijk te vertalen naar het dagelijkse leven in de vorm van discrete 'kiekeboe' details.

trend spring summer lente zomer 2013 jurkjes cut outs peek a boo snit openingen open rug buik zijkant modellen catwalk outfits
Alexander Wang, Spring 2013.
 
9 Pump Up the Volume
Het ging dit jaar allemaal om ruime, architectonische vormen met dramatische en interessante silhouetten. Een mooi tegenwicht voor de strakke bodycon jurkjes en skinny jeans - én lekker comfy.


Carven, Fall/Winter 2013-2014.
 
10 Ring Party!
Van stapels gemengde metalen en love ringen à la Lauren Conrad tot de boho-cool midi-ring. 2013 was het jaar van de ringen, zowel los als gecombineerd. 

Chanel, Fall 2013.

Beeld: Style.com

Deel dit artikel
Back to top