Fashion

Made by me: Saint Laurent inspired boots

De Saint Laurent herfst/winter 2013 laarzen zijn helemaal hot. Maar jij hoeft niet langer te kwijlen bij de vele shoots - van Elle toto Vogue Paris - waar deze hippe boots geshowd worden. We vonden namelijk deze DIY bij Who What Wear waarmee jij deze fijne laarzen gewoon zelf creëert!

De verfraaid, grunge geïnspireerde schoenen kosten in de winkel zo'n 8000 dollar, maar met het volgende stappenplan maak jij ze voor heel wat minder! Ga je liever voor een opvallend accessoire? We hebben ook het stappenplan voor de - bijpassende - Saint Laurent riem voor je!


 
Benodigdheden:
- Biker boots/zwarte enkellaarsjes
- Superlijm 
- Tangen
- Schaar 
- Kant 
- Smalle chain ketting 
- Brede chain ketting 
- Borduurgaren 
- Studs 
- Nautische knopen
- Bedels
- Witte parels
- Grijze parels
- Faux leather
- Klittenband


 
Stap 1
Lijm ongeveer tien studs aan de teen van elke laars.
 
Stap 2
Knip twee rechthoeken uit het kunstleer, elk van ongeveer 13 cm lang en 9 cm breed .


 
Stap 3
Het is tijd om de geknoopte ketting versiersels te maken. Bind twee kettingen aan elkaar vast door een knoop te maken. Blijf doorgaan tot de kettingen volledig geknoopt zijn. Lijm de kettingen nu met behulp van de superlijm op de kunstlederen rechthoek. Tip: laat kleine stukjes ketting loshangen voor een bewuste edgy look. 
 
Stap 4
Vul nu de gaten waar je het kunstleder nog ziet door de versiersels hierop te lijmen. Van kleine stukjes gevlochten borduurgaren tot kleine stukjes kant, knopen, bedels, dikke kettingen en parels.
Wees niet bang om meerder elagen te stapelen, dit zorgt juist voor een driedimensionale uitstraling. Tip: als je het borduurgaren en het kant uit elkaar trekt, krijg je een grungy feel.


 
Stap 5
Bevestig twee stroken klittenband met lijm aan de achterkant van de kunstleren rechthoek. Doe dit zowel aan de linker- als rechterzijde. Trek de beschermlaag eraf en bevestig de versierde stukjes leer aan de laarzen.
 
Klaar!
Omarm het jaren 90 gevoel door je nieuwe laarzen te combineren met een eenvoudige, zwarte jurk en bind hierbij een geruite, flanellen blouse rond de taille.

Catwalkbeeld: Style.com
Bron:  Who What Wear

Deel dit artikel
Back to top