Fashion

Fashionscene test: de nieuwe Samsung S4 zoom

Merk jij ook dat je steeds vaker je normale camera thuis laat omdat je toch al je mobieltje op zak hebt? Op de redactie betrappen we onszelf er steeds vaker op dat we even snel een foto maken met onze telefoon in plaats van elke keer de camera erbij te pakken. En laten we wel zijn, de camera's van mobiele telefoons worden steeds beter en beter. Op deze trend heeft Samsung heel slim ingespeeld door de Galaxy S4 zoom uit te brengen. En wij zijn fan!

Als editor van een fashionwebsite kom je op de leukste plekken en wil je het liefst van alles en iedereen foto's maken. De GALAXY S4 zoom combineert de mogelijkheden van de GALAXY S4 mini smartphone met een high-end camera. De slanke smartphone draait op Android en heeft 3G of 4G. De camera heeft een lichtgevoelige sensor van 16 megapixels met 10x optische zoom, optische beeldstabilisatie en een Xenon flitser.  Met de 'Zoom ring' kan je zelfs een foto delen terwijl je belt. Handig! De functie 'Photo Suggest' wijst je de weg naar mooie fotolocaties. Daarbij slaat de GALAXY S4 zoom alle foto's automatisch op in een album inclusief aanvullende info waar en wanneer de foto is genomen. 

Om jullie een beeld te geven van de ongelofelijke zoom lens die op dit toestel zit: De foto's hieronder zijn vanaf exact dezelfde plek gemaakt tijdens een presentatie van Peter Hahn Cashmere. Even inzoomen en je hebt een foto alsof je erbovenop staat met je spiegelreflex camera! We are impressed. 

Een persoonlijke frustratie is ook meteen opgelost met dit mobieltje op zak: night shots. Het toestel maakt echt prachtige foto's 's avonds zonder flits. Geen veranderingen van kleuren, geen gekke schaduwen, gewoon een foto zoals het hoort. Scherp, realistische kleuren en professioneel. 

Conclusie: Het is even wennen met de lens achterop en je krijgt af en toe wat rare blikken, maar dat is het dubbel en dwars waard. De S4 zoom is te gek. Nu nog hopen op een leuk hoesje voor deze telefoon.. 

Deel dit artikel
Back to top