Lifestyle

Dit zijn de nieuwe Samsung S22-modellen

Dit zijn de nieuwe Samsung S22-modellen

De nieuwe Samsung Galaxy S22-serie is bekendgemaakt. De nieuwste smartphones zijn al via pre-order beschikbaar en vanaf 24 februari ligt het eerste model in de winkel. Hoe zien de drie modellen - de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra - eruit? 

De Galaxy S22 en de S22 Plus krijgen hetzelfde stylish design als hun voorgangers. Dit betekent een beeldscherm groter dan 6 inch met dunne randen. De beeldschermen worden wel iets kleiner dan bij de S21 en de S21 Plus. Dit maakt de toestellen comfortabeler te bedienen, ook met één hand. De S22 Ultra krijgt een vernieuwd design met rechte hoeken en maar liefst 5 (!) camera’s. 

Alle drie de telefoons krijgen mooie kleuren. Het instapmodel en de Plus verschijnen in roségoud, groen, wit en zwart en hun grote broer in donkerrood, zwart, wit en groen. En bestel je ‘m via Samsung, dan zijn er nog vier andere exclusieve kleuren te krijgen. Toch liever de nieuwste iPhone? Lees hier onze review van de nieuwe iPhone 13 modellen.

De S pen maakt zijn rentree

Samsung brengt ook de S pen terug, de stylus waarmee je je smartphone makkelijker en sneller bedient. Teksten en berichten typen, door je telefoon bladeren en foto’s maken, het kan allemaal met de S Pen. Waar de S pen bij zijn kleine broertjes apart wordt bewaard, heeft de Ultra er een speciaal ingebouwd opbergplekje voor. 

Verbeterde hoofdcamera tot 108 megapixel

Op het gebied van de camera’s laten de Samsung S22, de S22 Plus en de S22 Ultra een flinke verbetering zien. De hoofdcamera van het basismodel en het Plus-model gaat naar 50 megapixel en die van het Ultra-model naar 108 megapixel. Zo’n grotere lens kan meer licht opvangen en vasthouden en zo betere foto’s maken bij slecht licht en in het donker. 

De drie smartphones krijgen ook een ultragroothoeklens van 12 megapixel. Daarmee kun je  een groter deel van de omgeving vastleggen in één enkele foto. 

De telefotocamera van 10 megapixel wordt - in tegenstelling tot de S20 en S21 serie - voorzien van 3 × optische zoom. Zo kun je ook onderwerpen op grote afstand scherp fotograferen. De S22 Ultra heeft zelfs twee telefotolenzen, één met 3 × optische zoom en één met 10 × optische zoom. 

Lees hier meer de grootste verschillen tussen de Samsung Galaxy S22 en S21-serie.

Selfie-camera in Ultra krijgt veel meer megapixel

Ook de selfie-camera ontbreekt uiteraard niet. Het Ultra-model heeft een selfie-camera met een resolutie van 40 megapixel. Een flinke verbetering, want bij voorgaande modellen was dit nog slechts 10 megapixel. Nooit meer onscherpe selfies dus, met de Ultra!

De S22 en de S22 Plus houden een 10 megapixel selfie-camera. Het camera-eiland van deze modellen steekt iets uit, waardoor het aan te raden is om een hoesje om deze smartphones te doen. 

S22 verkrijgbaar vanaf € 849,-

De S22 is verkrijgbaar vanaf € 849,-. Bij het Plus-model is de vanafprijs € 1.049,- en de S22 Ultra kost tot wel € 1.649,-. Maar dan heb je wel zo’n beetje onbeperkt opslagruimte voor je foto’s en video’s, want dit duurste model heeft 1 TB opslagcapaciteit.

Heb je al een sim only abonnement? Dan hoef je niet te wachten tot je abonnement afloopt, en kun je nu al een nieuwe S22 los bestellen. Maar de telefoons zijn waarschijnlijk voordeliger als je ze koopt inclusief abonnement.

Beeld: Samsung
Deel dit artikel
Back to top