Beauty

REVIEW: Wij hebben de blauwe lippenstift voor je uitgeprobeerd en dit is wat we ervan vonden

Afgelopen week schreven we over de nieuwste, nogal bijzondere trend van deze zomer: blauwe lippenstift. Wij hier op de redactie vonden het tijd om deze smurfenkleur eens op onze eigen lippen te smeren. Stagiaires Jip, Cleo en Steffie waagden zich eraan samen.. 

We kozen voor twee enorm felle, blauwe kleuren, “Instant Icon” van MAC en “Desire Turquoise” van KIKO, en een donkerdere teal kleur, “Young Attitude” van de retro collectie van MAC Cosmetics. We droegen de kleur hier op kantoor, en aangezien de lipsticks hier al voor gekke blikken en opmerkingen zorgden willen we ons eigenlijk niet voorstellen hoe het zou zijn als we de straat opgingen… Benieuwd wat we ervan vonden? Lees hieronder snel verder!

Steffie: ‘Young Attitude’ - Retro matte liquid lipcolour - MAC
“Ik testte de ‘Young attitude retro matte liquid lipcolour van MAC’, oftewel de donkerblauwe, matte liquid lipstick van MAC. Gezien ik nooit afwijk van de zachte roze tintjes en bij uitzondering een rode lippenstift opdoe, was dit voor mij persoonlijk zeker een uitdaging en was ik erg benieuwd naar het resultaat.

Het is een precies werkje om de liquid lipstick goed aan te brengen, maar toen hij eenmaal op mijn lippen zat kon je er ook niet meer omheen. De matte finish en fluweelachtige kleur zorgen voor een intense blik. De ‘Young Attitude’ voelt heel zacht aan, geeft niet af, plakt niet en hij blijft tot bijna 7 uur (!) op je lippen zitten. Voor mij persoonlijk zeker pluspunten.

De reacties waren wisselend. Sommigen vonden het ‘gaaf’, ‘stoer’ en ‘gewaagd’, anderen dachten dat het een grap was en zeiden dat ik het beter niet meer kon dragen. Voor mijzelf was het even wennen, je gezicht oogt meteen heel anders door de donkere, afwijkende kleur. Ik zou hem graag nog eens opdoen maar dan voor een speciale gelegenheid of naar een festival!"

Cleo: ‘Instant Icon’ lippenstift - MAC
“Aan mij de eer om een van de meest felblauwe lippenstiften te proberen die er waarschijnlijk in de beautywereld bestaan, de ‘Instant Icon’ lippenstift van MAC. Ondanks dat je in mijn make-up collectie heel wat gewaagde kleurtjes zult tegenkomen zoals een donkerblauw die je met de liquid lipstick van hierboven kunt vergelijken, grijs, oranje en zelfs zwart, zul je mij toch niet snel zien rondlopen met zo’n opvallende kleur als deze. 

Ik hoopte hier net zo enthousiast over te zijn, maar kon echt niet mijn lach inhouden toen ik mezelf in de spiegel zag met deze kleur op mijn lippen. De lippenstift was soepel aan te brengen, maar is niet zo gepigmenteerd als je van MAC gewend bent; je moet best een tijdje blijven smeren om de intense, lichtblauwe kleur te bereiken.

Zoals bij de meeste van dit soort kleuren laat het je tanden ook geler lijken, maar de lippenstift zelf zat wel fijn en plakte niet. Mixed feelings dus. Toch is deze kleur persoonlijk niks voor mij, dus ik zou er niet nog eens naar reiken."

Jip: ‘Desire Turquoise’ - Summer 2.0 - KIKO 
"Ik testte de KIKO Milano Summer 2.0 lipstick in 'Desire Turquoise', en de kleur doet de naam zeker eer aan. KIKO zegt turquoise, en de lipstick ís turquoise. Ik was dan ook enorm excited en zelfs een beetje gespannen om de kleur op mijn lippen te dragen, want hoe zou zo'n felle, bijna neon kleur uitpakken bij mijn bleke huidje? Waar ik normaal altijd ga voor taupe achtige nude kleuren, moest ik nu dus wel heel ver uit mijn comfortzone. Maar goed, wie niet waagt wie niet wint toch?

De formule van de kleur is mat, voelt heel zacht aan, maar heeft wel een paar laagjes nodig voor een goede dekking. Iets wat overigens niet heel raar is, voor zo'n felle kleur als deze. Gedurende de dag kreeg ik ook geen droge lippen. Score! Wat ik wel kreeg, waren blikken. Mijn collega's keken nog een keertje extra om als ze langsliepen en ik kon me al voorstellen hoe het zou gaan als ik de supermarkt van mijn eigen dorp zou binnenlopen met deze smurfenkleur op mijn lippen.

Zelf moest ik in ieder geval een beetje giechelen toen ik mijzelf voor het eerst in de spiegel bekeek. Of ik het vaker ga dragen? Daar moet ik nog maar even over nadenken. Mijn vriend vond het in ieder geval heel leuk en gewaagd, dus misschien durf ik het wel aan in een nabije toekomst."

Deel dit artikel
Back to top