Fashion

Amsterdam Fashion Week SS14: alle shows

Gisteren was alweer de laatste dag van de Amsterdam Fashion Week. Ook Fashionscene was aanwezig bij de catwalk shows waar ontwerpers hun gloednieuwe lente 2014 collectie aan de Nederlandse pers en gasten showden. Wij zetten alle reports van de shows nog een keer voor je op een rij!

Afgelopen vrijdag opende Spijkers en Spijkers de AFW met hun ready-to-wear collectie SIS. De zussen werken met duidelijke geometrische vormen en gebruiken deze om de vrouwelijke vorm op een sterke en onafhankelijke manier te benadrukken. Wij werden vooral heel blij van de high waisted shorts en rokjes en de jaren ' 70 girly stijl die de modellen droegen. Lees het report van SIS hier!

Spijkers en Spijkers AFW
Beeld: BackstageFashionReports

Diezelfde avond nog was het de beurt aan Maryme-Jimmy Paul om de Gashouder op het Westergasterrein om stelten te zetten. Wauw! Wat was het gaaf. Regenbogen, veren, pastel pruiken en knalblauwe lippen... De modellen liepen over de catwalk als deinende diva's met een missie. We hebben onze ogen uitgekeken tijdens de show van MaryMe-Jimmy Paul. Bekijk het report van Maryme-Jimmy Paul hier.

Maryme-Jimmy Paul AFW
Beeld: Brendan de Clercq (BFR) & Tessa Duinker

Zaterdag was het de beurt aan Claes Iversen, die één overduidelijke rode draad had: fringe! Fringes kwamen in elke look weer terug en zorgden voor een prachtig geheel. Door te werken met verschillende kleurnuances zag elke outfit er van top tot teen gelikt (in a good way) uit. Fringes gecombineerd met luipaardprint, zeemeerminstofjes, nudekleuren, metallic, alles kwam weer terug. Lees het report van de SS14 collectie van Claes Iversen hier.

Claes Iversen SS2014 AFW
Beeld: BackstageFashionReports.com

's Avonds nam Marga Weimans het van Claes over met haar AERIAL: een bonte collectie waarin architectuur, beeldende kunst en mode zijn gecombineerd tot kleurrijke en draagbare ontwerpen. Maar ook qua presentatie had Marga Weimans iets in petto... Lees het complete report van Marga Weimans hier.

Zondagavond showde Tony Cohen zijn couture lijn: Atelier Tony Cohen(spring/summer 2014). De collectie was verrassend clean en heel erg stoer. Na de show spraken we de ontwerper over fijn collectie. Check het report (inclusief video!) en interview van Tony Cohen hier!

Tony Cohen AFW SS2014
Beeld: Jeroen Snijders

De show van Dorhout Mees wordt door veel modekenners nu al dé show van deze 19e editie van de Amsterdam Fashion Week genoemd. Esther Dorhout Mees, zoals ze volledig heet, presenteerde haar nieuwe collectie La Belle Époque niet alleen door de kleding te laten zien. Ze voegde ook muziek, film én geur toe. Check het report hier!

Stylist Danie Bles showde dinsdagmiddag voor het eerst tijdens Amsterdam Fashion Week. Haar eerste ByDanie collectie voor najaar/winter en haar partycollectie geshowd terwijl Yolanthe, Danielle Overgaag en Victoria Koblenko toekeken vanaf de front row. Klik hier voor het hele report.

bydanie 

De laatste dag van AFW, dinsdag, showde Winde Rienstra voor de vijfde keer een collectie tijdens. De inspiratiebron voor deze collectie 'A Forgotton Path' werd door Winde gevonden in de schoonheid van de Russische datsja's, houten landhuizen waar Russen uit de stad mooie zomers doorbrachten en genoten. De poëtische bouwerken met verfijnd houtsnijwerk zagen we dan ook duidelijk terug in de ontwerpen. Check het verslag van Winde Rienstra hier!

Winde Rienstra SS14 AFW
Beeld: Team Peter Stigter

De Fashion Week werd afgesloten door de ontwerpers van de toekomst: Lichting 2013 by G-Star Raw. Tijdens deze show lieten dertien afgestudeerden hun afstudeercollectie zien. Henriëtte Tilanus won uiteindelijk met haar collectie Let The Dust Settle. Bekijk hieronder de video van de hele show:Ook schoten we de meest opvallende streetstyle kiekjes voor je! Bekijk hier het streetstyle report van dag 2, en het report van dag 5.
Deel dit artikel
Back to top