Fashion

Trend: Mom Jeans

Als je naar trend reports kijkt, worden de trends voor komend seizoen bijna altijd aan de hand van de catwalk bepaald. Toch halen de meeste fashionista's hun inspiratie gewoon van straat! In deze rubriek licht Fashionscene trends uit met inspirerende streetstyle beelden.

Als we een kijkje nemen naar de trend cyclus zien we dat veel 90's trends terug zijn gekomen dit seizoen. Naast de ultra witte sneakers en crop tops zijn de befaamde mom jeans ook weer helemaal terug. Dit paar jeans is eigenlijk het pispaaltje van de denim wereld geweest voor een lange tijd, maar we hadden ook niet verwacht dat chunky sandalen als Birkenstocks zó leuk konden zijn, dus laten we deze spijkerbroek een kans geven.

Eind jaren 80 en begin jaren 90 waren deze jeans de enige jeans die we zagen, daarna viel dit kleding item onder de categorie 'no-go'. Langzamerhand is dit denim stuk een enorme comeback aan het maken en wij fans tot het punt dat we het net als een goed wit shirt en een little black dress als een 'basic' beschouwen.

In het straat beeld zijn de jeans te vinden bij bekende bloggers, editors, fashionista's en bij mensen die ze niet alweer maar nog steeds dragen met hun getoupeerde haar in een scrunchie.

Het leuke is dat deze broek voor vrouwen met uiteenlopende stijlen draagbaar is. De gescheurde variant met een biker jack en Dr. Martens of klassieker met een witte blouse en penny loafers schetst twee compleet verschillende vrouwen maar staat allebei super.  Wat denken jullie, is deze look outdated soccer mom of een leuke verandering op onze (way too) skinny jeans?

Shop mom jeans:

River Island Vintage Mom Jean,€56.34                                Farleigh High Waist Mom Jeans in Mid Wash Blue,€49.29
 
Mom Jeans Mid Wash Blue with Ripped Knee,€53.52         Slim Mom Jeans in Clean Mid Wash Blue,€49.29
 
 
Deel dit artikel
Back to top