Beauty

Beauty interview: Frida Gustavsson is het nieuwe gezicht van Maybelline

Zweeds supermodel Frida Gustavson is het nieuwe gezicht van Maybelline New York. Ze voegt zich hierdoor bij grote namen als Christy Turlington, Erin Wasson en Jessica White. Frida is zowel op de catwalk als daarnaast één van de meest gefotografeerde modellen van het moment. Ze zal aan het einde van 2013 in haar eerste print- en televisiecampagne van Maybelline New York verschijnen. Lees snel verder voor het interview met het supermodel!

Zowel Maybelline als Frida zelf zijn enthousiast over de samenwerking. Damien Bertrand, Global brand president van Maybelline New York: “Naast haar geweldige carrière op de catwalk zijn haar stralende schoonheid en positieve energie erg inspirerend. Haar warme en optimistische persoonlijkheid belichaamt de hedendaagse Maybelline New York vrouw perfect ”. Ook Frida ziet zichzelf wel als woordvoerder van het beauty merk: “Een Maybelline New York vrouw is sterk en zelfverzekerd, ik houd van die houding. Ik voel me vereerd en ben erg enthousiast om zo’n iconisch merk te mogen representeren en om onderdeel te mogen zijn van de Maybelline New York familie!”

frida gustavsso nieuwe gezicht beauty make-up merk maybelline gezicht van face new brand new york interview campaign images look model

Wat betekent schoonheid voor jou, wat maakt een vrouw mooi?
Zelfvertrouwen is schoonheid voor mij. Er is niets mooier of inspirerender dan een sterke en zelfverzekerde vrouw die over straat loopt en gelukkig is. Dat soort schoonheid straalt! De meer fysieke schoonheid varieert in mijn ogen en bestaat in allerlei verschillende vormen en maten. Daarom vind ik het ook lastig om één ding te noemen dat ik echt mooi vind. Voor mij, denk ik, zijn de kleine foutjes en imperfecties juist de dingen die een persoon mooi maken. Perfectie is saai, niet interessant!

Heb je bepaalde tips of tricks van je moeder of oma geleerd op beautygebied?
In Zweden hebben we hele koude, droge winters. Daarom heeft mijn moeder me op jonge leeftijd geleerd om mijn huid goed te hydrateren en om veel te drinken. Op het gebied van make-up heeft ze me geleerd om mijn goede eigenschappen te benadrukken, in plaats van het wegwerken van mijn minder goede eigenschappen.

Welk make-up product heb jij altijd bij je?
Ik heb altijd een concealer, goede mascara en een zwarte eyeliner bij me. Eye Studio Master Drama Liner is een van mijn favorieten.
frida gustavsso nieuwe gezicht beauty make-up merk maybelline gezicht van face new brand new york interview campaign images look model
Wat zijn je favoriete make-up looks om overdag en ‘s avonds voor de dag te komen? 
Of ik nu overdag met mijn vrienden op stap ga of ’s avonds naar een feestje, ik houd echt van dramatische make-up. Bijvoorbeeld heftige, rode lippen of een donkere, smokey eye look.

Wat was het eerste Maybelline New York product dat je ooit hebt gebruikt?
De eerste keer dat ik make-up ging kopen, kocht ik Great Lash mascara! Ik vergeet dat nooit meer. Ik droeg die roze en groene mascara altijd bij me! Het is nog steeds een van mijn lievelingsproducten.

Heb je een favoriet Maybelline New York product?
Ik ben ook gek op Dream Fresh BB cream omdat dit product zoveel voordelen in één heeft. Baby Lips (vanaf augustus verkrijgbaar, red.) vind ik geweldig om mijn lippen te hydrateren en te beschermen tegen de zon. 
 

                    frida gustavsso nieuwe gezicht beauty make-up merk maybelline gezicht van face new brand new york interview campaign images look model                      frida gustavsso nieuwe gezicht beauty make-up merk maybelline gezicht van face new brand new york interview campaign images look model


Wat betekent New York City voor jou?
New York City is de hoofdstad van de wereld en ik ben er heel graag. Of het nou kunst, muziek of mode is, New York City kent de laatste en de beste trends voor iedereen. Het is een smeltkroes van culturen en iedereen is er welkom. Voor mij staat New York City voor plezier en vrijheid!

Wat zijn je favoriete plekken om te winkelen in New York City?
Ik ben een groot fan van tweedehands winkels en daar kan ik in New York goed terecht, vooral in de west village. Ik vind shoppen voor meer edgy & nieuwe stijlen ook erg leuk. Mijn lievelingsmerken zijn Comme des Garcons, Prada en Acne.

Heb je altijd een passie voor mode gehad?
Zo lang als ik me kan herinneren vond ik het leuk om met mijn jurk te spelen en verschillende theatrale kostuums te passen. Ik denk dat je jezelf door mode kan uitdrukken. Je kunt het zien als een uitlaatklep om je gedachten en gevoelens te delen. Als tiener was ik vooral gek op vintage winkels en het maken van mijn eigen kleren. Ik vond het heerlijk om oude kleren nieuw leven in te blazen.

Hoe zou jij jouw mode stijl beschrijven?
Mijn smaak verandert veel, deze hangt echt af van mijn humeur, het weer en de plek waar ik op dat moment ben. In de zomer heb ik de neiging om meer voor de bohemian, retro-geïnspireerde stijl te gaan. Ik draag dan bijvoorbeeld jurken en hoedjes uit de jaren 70. In de winter draag ik een meer masculine, gelaagde look. Over het algemeen houd ik er van om street fashion met high-end designers te combineren. Ik draag veel pakken, met klassieke witte T-shirts en nette accessoires, maar dit allemaal juist op een casual manier. Ik combineer een gestructureerde outfit graag met een mannelijke schoen of een toffe sneaker om het een relaxte uitstraling te geven.

frida gustavsso nieuwe gezicht beauty make-up merk maybelline gezicht van face new brand new york interview campaign images look model

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Mijn favoriete kledingstuk is ook echt een beetje mijn signature outfit – namelijk de outfit die ik altijd overal mee naar toe neem. Een wit linnen t-shirt, een spijkerbroek, een zwarte blazer en natuurlijk mijn vintage Nike sneakers! Ik voel me dan op en top vrouwelijk. Ik houd erg van de masculine kledingstijl van Franse vrouwen en hun chique houding.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van kunst dus ik bezoek veel exposities. Er zijn veel grote musea en galeries in New York City. Mijn favorieten zijn The New Museum, de Gagosian gallerij en de Gladstone gallerij. Daarnaast houd ik heel erg van wandelen langs de west side highway, naar de film gaan bij het Angelika Film center en door Soho lopen met mijn vrienden. In Zweden was ik altijd aan het buitenspelen. Ik ben echt een outdoor girl!

Wat geeft je zelfvertrouwen in je baan als model en in je leven? 
Ik kan soms zelfvertrouwen uit onverwachte momenten krijgen, bijvoorbeeld door een glimlach van een onbekende op straat. Maar over het algemeen voel ik me het meest zelfverzekerd als ik omgeven ben door mensen waar ik van houd en die ik vertrouw. Dat is ook een van de redenen dat ik zowel in Stockholm als in New York woon. Niks maakt me gelukkiger en meer zelfverzekerd dan tijd door te brengen met mijn geliefde familie en vrienden.

Beeld: Maybelline New York
Deel dit artikel
Back to top