Fashion

8x shoppen in Barcelona

Barcelona is eigenlijk een perfecte stad voor een citytrap. Je hebt er namelijks alles: het is er mooier weer, je kunt er heel goed shoppen, het uitgaansleven is een aanrader én als je wil kun je ook een dagje op of aan het strand vertoeven. Fashionscene's Esmée ging met Net5 & Transavia mee en ontdekte Barcelona in twee dagen!

Barcelona shoppen tips


Ook in de winter is Barcelona een fijne bestemming. Met een beetje mazzel heb je een zonnetje en loop je al snel in een temperatuur van rond de 12 graden. Maar we kwamen om te shoppen! In het zonnetje verzamelden we 8 shoptips voor je:

30% goedkoper
Natuurlijk is niet alles goedkoper in Barcelona, maar loop vooral even Spaanse ketens als Zara in. Dat scheelt je al snel 30% op je kassabon. Ook Mango is goed koper in Spanje. 

Borne (El Borne Bario)
Dit is een gezellige wijk in Barcelona met veel kleinere boetiekjes. Maar je vindt er ook luxere merken en internationale winkels. Tussendoor kun je op de pleintjes lekker eten of een drankje drinken. 

Scandinavische vintage
De winkel 'Your Vintage Closet' aan de Carrer d'Amergós hangt vol met Scandinavische merkloze tweedehands kleding uit de jaren 70 tot 90. Behalve een damesafdeling hebben ze hier ook herenitems en de Noorse eigenaresse is enorm aardig. 

Openingstijden
In het centrum zijn de openingstijden in Barcelona hetzelfde als in Nederland, maar de kleine winkeltjes houden de Spaanse tijden aan: met een siesta. Tussen 13u en 16u kun je dus maar beter even iets anders gaan doen. Op zondag zijn (buiten de kerstperiode) de winkels trouwens gesloten. 

Zondag
Op zondag is er één winkelcentrum open: Maremagnum. Voor dit winkelcentrum ga je met de metro naar de halte Drassanes (L3). Je vindt hier vooral grote ketens als Bershka en Zara. De openingstijden zijn ook fijn: van 10 tot 10! Wil je even pauze? Er zit hier ook een groot bioscoopcomplex aan vast. 

Schoenenhemel
Aan de 'Carre de Pelai' vind je enorm veen schoenwinkels. Maar je kunt hier ook los bij Oysho, Topshop, Blanco en Stradivarius. De winkel Ucasas (3 vestigingen in Barcelona) is overigens ook een absolute aanrader. Je vindt hier de hipste schoenen; van pump tot sneaker. 

Goedkope ticket
Transavia vliegt vanaf verschillende vliegvelden naar Barcelona. Je scoort al een ticket vanf € 50,-!

Outlets
Winkels als Bershka en Mango zijn al goedkoper in Barcelona, maar ze hebben er ook nog eens een outlet winkel. Die van Bershka en Mango vind je aan de Avinguda Rio de Janeiro 42 (metro Llucmajor L4). 

Deel dit artikel
Back to top