Fashion

Recensie: Daughtry, Chris Daughtry

En ik maar denken dat de liedjes van de Amerikaanse Chris Daughtry van Nickelback waren (schaam, schaam). De rauwe stem met de ruige gitaren op de achtergrond deden me sterk denken ‘aan die andere rockgroep’.

Beoordeling: Logo Logo Logo Logo

Maar gelukkig kwam ik er snel achter dat het toch echt iemand anders was. De rauwe stem bleek van nieuwkomer Chris Daughtry te zijn en de ruige gitaren op de achtergrond van zijn pas opgerichte band. Nog voor de muziekprijzen binnenstroomden, moest de zanger nog een band vormen, die direct aan de slag kon om live te spelen. En dat is hem aardig (binnen de tijd) gelukt.

Daughtry

Daughtry staat vol met lekkere rocknummers, de één up-tempo (There and Back Again), de andere weer wat rustiger (Feels Like Tonight). Mijn favorieten zijn de nummers Over You (meeblèren gegarandeerd) die gaat om over je vorige liefde heen te komen en Home, een heerlijk herkenbaar rocknummer met een goede tekst. Home werd zelfs verkozen als het nummer voor de eindronde van American Idol. Dat zegt toch al genoeg.

Ook de singles It’s Not Over en All These Lives (grijsgedraaid op de radio’s) zijn heerlijke meezingers. Kortom: ik heb er een favoriet bij.

Daughtry is er om Europa te veroveren. Mij hebben ze al. Nu jij nog.

Logo   Direct mee met de vuilnisman
Logo Logo  Geef hem wel weg
Logo Logo LogoMwah!
Logo Logo Logo LogoMijn cd-speler mag hij wel in
Logo Logo Logo Logo LogoWow! Die krijg ik niet meer uit mijn hoofd

(Elisah)  

Deel dit artikel
Back to top