Fashion

Ilias Addab helaas aangezien als terrorist

Acteur Ilias Addab uit de Nederlandse speelfilm Kicks werd tijdens de opnames vaak aangezien als terrorist.

In Kicks speelt Ilias de Marokkaanse jongen Karim die op het punt staat te radicaliseren. Voor deze rol moest hij zijn baardje laten staan. Helaas werd dat niet door iedereen op prijs gesteld. "Toen ik voor mijn rol in de film mijn baard moest laten staan, merkte ik dat mensen op hun hoede waren in mijn buurt. Belachelijk toch. Je hoeft dan toch niet meteen een terrorist te zijn,” aldus Ilias.

Het doet de acteur veel pijn om te zien hoe sommige mensen reageren op zijn verschijning. "Als je als Marokkaan een baard hebt laten staan, ben je niet meteen een terrorist. Ik liet mijn tas eens in de bus staan en toen raakten mijn medepassagiers in paniek."

De film Kicks laat het hedendaagse beeld zien van de allochtonen tegenover de autochtonen en andersom. Als een blanke politieman een Marokkaanse jongen doodschiet, spreken de vrienden van het slachtoffer van racisme. Regisseur Albert ter Heerdt wil met deze film een menselijk gezicht geven aan een ingewikkelde problematiek.

Hopelijk opent Kicks de ogen van de kijkers, want het is natuurlijk belachelijk dat Ilias niet eens zijn baardje kan laten staan. Voor meer informatie over de film Kicks, klik hier.

(Elisah)

Ilias Addab in de speelfilm Kicks

Deel dit artikel
Back to top