Fashion

Naomi Campbell: 'Rascisme in de mode is verergerd'

Naomi Campbell beweert  dat racisme nog lang niet is verdwenen in de mode-industrie. Sterker nog, het zou verergerd zijn sinds het beroemdste donkere topmodel haar modellencarrière in de jaren 80 begon.

In de jaren 80 was er volgens Naomi "a great balance of models and colour." Ze beweert ook dat van alle modellen tijdens New York Fashion Week in februari slechts zes procent donker was en negen procent Aziatisch. Deze cijfers zijn afkomstig van de Balance Diversity campagne die Naomi Campbell met mede donkere modellen startte als onderdeel van The Diversity Coalition.

The Diversity Coaliton stuurde voor de aanvang van fashion week spring/summer 2014 een brief naar New York, London, Paris en Milaan met een lijst van designers die schuldig zijn aan rascisme. Victoria Beckham, Céline, Balenciaga en Chanel zijn enkele namen die op die lijst staan. Naomi Campbell legt uit: "De handeling van het niet kiezen van donkere modellen is racistisch. We zeggen niet dat zij zelf racistisch zijn, maar de handeling is dat wel.”

Naomi Campbell: 'Racisme in de mode is verergerd'
Deel dit artikel
Back to top