Fashion

Een hotel weigerde recent Naomi Campbell toegang vanwege haar huidskleur

Een hotel weigerde recent Naomi Campbell toegang vanwege haar huidskleur

Naomi Campbell is misschien wel één van de bekendste modellen op de wereld. De beeldschone Britse topmodel heeft herkenbare looks maar zelfs dat helpt haar niet altijd om toegang te krijgen tot dingen.

Het icoon was laatst in Cannes voor het Film Festival en daar werd entree tot een feestje in een hotel geweigerd. "The guy at the entrance pretended that the place was [full]. But he let other people pass", aldus Naomi. "It’s because of revolting moments like this one that I’ll continue to express myself and make myself heard". Welk hotel Campbell de toegang heeft geweigerd, is niet duidelijk maar we hopen dat dit snel boven tafel komt en er maatregelen worden genomen om dit soort acties te voorkomen.

Naomi maakt zich al een lange tijd hard voor diversiteit in de modeindustrie en hoewel er veel veranderd is, is het duidelijk dat er nog een hoop moet gebeuren. "The challenge is permanent", aldus Naomi tegen The Root. Eerder vertelde ze aan Reuters dat het een strijd blijft. "It’s finally ... sunken in but now we hope people don’t think it’s in for a trend, like clothes are in for a season and out for a season, that’s not going to happen."

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top