Fashion

Fleur: de Fashion Week komt eraan!

Er breken drukke tijden aan in modeland. Komende week staat de Fashion Week op de planning met veel leuke en nieuwe shows met ongetwijfeld erg fijne goodiebags. Een overvolle agenda, heel veel feestjes en de nodige drankjes. Je begrijpt het, hard werken dus! Hoe bereid je als moderedactrice zo’n hectische periode voor?

De voorpret is misschien wel net zo leuk als de shows zelf. Ik kom inmiddels al aardig wat jaartjes op onze modeweek, toch is het altijd even spannend voor welke shows je uitgenodigd wordt en natuurlijk waar je zit. Gelukkig beginnen steeds meer ontwerpers de noodzaak van bloggers in te zien en worden we steeds meer onthaald als de ‘reguliere pers’. Afgelopen Fashion Week was blogster Susie Bubble te gast bij de Lichting 2009 show; ze zat samen met de Franse blogster/fotografe Garance Doré in de jury.

De eerste uitnodigingen stroomden van de week al binnen en dat geeft toch een heerlijk onbeschrijfelijk gevoel. Een week mode leven, ademen en overal waar je kijkt lopen goed geklede mensen rond. Wat een verademing! Na zo’n week is het altijd even afkicken van alle high heels en fashionable outfits. Al is de day after in een relaxed joggingbroekje met de laptop op schoot bloggen toch ook wel een verademing.

Ik (rechts) met modecollega Laurien

Deze Fashion Week kijk ik erg uit naar de show van Camilla Norrback. Deze Zweedse ontwerpster behoort tot één van mijn favorieten en ik vind het dan ook geweldig dat ze in Amsterdam showt, aangezien een retourtje Stockholm er voor mij dit jaar helaas niet in zit. Wie weet volgend jaar. Ik ben namelijk een groot fan van Scandinavisch design, ook de Fashion Week in Kopenhagen staat hoog op mijn to do list. Maar goed, eerst is het de beurt aan Amsterdam om te schitteren met veel vertrouwde namen op het programma. Jan Taminiau is dit jaar terug van weggeweest en dat brengt het geheel toch wel weer op een hoger niveau. Toch vind ik alle kleine shows ook altijd heel leuk om te zien: nieuw talent spotten bij Individuals by Amfi en Collectie Arnhem. Ook leuk  is dat de Mode Marché dit jaar een uitstapje naar Amsterdam maakt en ons zaterdag laat genieten van hun sample sale.

Over shoppen gesproken, ik moet nodig weer even een rondje stad doen om mezelf in het nieuw te steken. Ik vind het altijd zo lastig om van te voren te bepalen wat ik aan moet trekken, al leert de ervaring dat op het laatste moment je kast induiken ook geen succes is. Het is dan ook niet simpel om goed, maar vooral origineel voor de dag te komen met zoveel goed geklede fashionpeople aan je zijde. En wat als iemand je outfit spot en vraagt wat (lees wie) je draagt. Dan moet je toch mooi wel even met een rijtje indrukwekkende namen komen. Dat de helft stiekem zijn halve garderobe bij de H&M bij elkaar heeft geshopt, vergeten we even voor het gemak. Maar wat maakt het ook uit, we zijn in Nederland en we doen ons best! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top