Fashion

Dag 1 van Amsterdam FashionWeek 2017 in vogelvlucht

De kop is eraf! Gisteravond showde veelbelovend talent hun nieuwste creaties tijdens Amsterdam FashionWeek 2017. Gewapend met een fotocamera was Fashionscene van de partij en maakte een fotoverslag van de avond.

Voor het feestelijke event kwam modeliefhebbend Nederland weer bij elkaar op het Westergasterrein. De 26e editie van de modeweek staat in het teken van de jonge generatie modeontwerpers uit Nederland en Vlaanderen. Het thema van de openingsavond is Imagine en wordt verzorgd door ‘Future Generation’ en staat daarom geheel in het teken van kundige jonge modeontwerpers.

Future Generation presents MARTAN
Aan de veelbelovende ontwerpers Diek Pothoven en Luuk Kuijf de eer om FashionWeek spits af te bijten en de avond te openen. De heren slaan de handen in een en bundelen hun krachten onder de naam MARTAN. De designers hebben hun debuutcollectie gebaseerd op de Bahá’í-tempel, waarin iedere geloofsovertuiging en spiritualiteit mag worden uitgeoefend. Met het optimistische toekomstbeeld in hun achterhoofd, weet het creatieve duo het publiek in de Gashouder te trakteren op een spirituele avond met een kleurrijke collectie. De modellen paradeeren op pareltjes van hakken, pronken in weinig verhullende tops, dragen kleurrijke jurken, en hullen zich in flamboyante creaties. De show is een lust voor het oog en krijgt daarom veel liefde van het publiek en lof op Instagram.



Future Generation presents Das leben am Haverkamp

De jonge modebegiftigden Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker, Gino Anthonisse vormen het collectief Das Leben am Haverkamp. De designers hebben ieder hun eigen label, maar kozen ervoor om hun kersverse collecties samen te presenteren. Met hun gezamenlijke voordracht probeert Das Leben am Haverkamp de tijd te negeren en belooft het collectief een experimentele show neer te zetten. De designers weten hun toezeggingen waar te maken tijdens hun presentatie. De vertoning in het Transformatorhuis biedt curieuze-, verbazingwekkende-, en interessante stukken. Om de beurt presenteren de ontwerpers hun collectie. Tussendoor verandert de crew vliegensvlug de catwalkopzetting voordat de items van de volgende designer worden getoond. Kleurrijke maskers, gouden boxers, papieren scheppingen en fleurige opblaaspoppen worden getoond op de bühne. De toeschouwers ontvangen de mode- en kunstwerken van de groep vol enthousiasme. De show wordt afgesloten met een daverend applaus van het publiek.



Nog even als extraatje: props voor degenen die de taak op zich namen om van alle programma’s papieren vliegtuigjes te vouwen.

Future Generation Present The Painting
Aan talent geen gebruik tijdens de afsluiter van de openingsavond: The Painting. Negen nieuwe talenten kregen de opdracht om een onbeschreven blad vorm te geven. De ontwerpers Ailene van Elmpt, Johannes Offerhaus, Liesbeth Sterkenburg, Marlou Breuls, Merel van Glabbeek, Sunanda Koning, TRINHBECX, Yoko Maja en Zyanya Keizer, gingen allen aan de slag met witte stoffen en –materialen, om zo met het idee van een leeg canvas te werken. De gedachten van de show was dat je met een leeg canvas nog alle kanten op kunt en dat geldt ook voor je toekomst. De negen ontwerpers weten een indrukwekkende catwalkshow neer te zetten met maagdelijk witte pronkstukken. De modellen showen  pareltjes van jurken, schitteren in doorschijnende japonnen en flaneren in oversized blazers. The Painting deed het thema van de avond eer aan en sloot de show af met het nummer Imagine van Lionel Richie, dat werd gezongen door een a-capellakoor. Het lied in combinatie met de oogstrelende outfits zorgt voor een waar kippenvelmomentje. De eerste dag van FashionWeek was een avond vol pracht en praal. Op naar de volgende!

Catwalkbeeld MARTAN: Peter Stigter

Deel dit artikel
Back to top