Fashion

Amsterdam FashionWeek 2017: Beauty and the Beast fashion collaboration

Speciaal voor de release van de film Beauty & the Beast besloten Disney en Amsterdam FashionWeek de handen ineen te slaan. Zes jonge designers gingen aan de slag met het sprookje dat zo oud is als de tijd en het resultaat mag er zeker zijn.

Fashionscene was aanwezig bij Disney's Beauty and the Beast fashion collaboration en vertelt jou alles hierover.
 Een prachtige dame gehuld in het afstudeerproject van een van de designers opent Disney's Beauty and the Beasts' fashion collaboration. Na een korte introductie werd er geheel in Disneystijl een video over de zes ontwerpers getoond. Hierna was het dan tijd voor de uitmuntende designs.
Gehuld in een gele regenjas en een broekpak waarop een kaart stond afgebeeld, kwam het eerste model de catwalk op. Het eerste design was ontworpen door Liesbeth Sterkenburg die met haar ontwerp wilde laten zien dat Belle zowel een stoere chick als een vrouwelijke dame kan zijn. De outfit was uitgerust met een rugzak zodat Belle na haar bal zo op reis kon gaan.
Het tweede ontwerp uit de collectie is van de Mexicaans-Nederlandse Zyanya Keizer. De inspiratie voor deze jurk was de blauwe jurk van Belle en het betoverende karakter van het kasteel. De robe bevat honderden kleine kraaltjes en het duurde zo'n twee maanden om met vier mensen deze erop te naaien. Maar hard werk wordt beloond, want het resultaat mag er zijn!
De gele jurk van Belle leek ook de inspiratiebron te zijn voor de derde outfit van de avond. Het kostuum was een combinatie tussen een sprookje en angst, om deze reden ging het pak over het hoofd heen. Als het aan ons ligt heeft Marlou Breuls deze twee elementen perfect verwerkt in de bijzondere uitdossing. 
Boaz van Doornik baseerde zijn ontwerp op de roos in de stolp. De designer in de dop heeft de schaduw van echte rozen gefotografeerd en vervolgens diezelfde schaduwen in vilt uitgesneden. Het resultaat is een broekpak inclusief bijpassende jas vol met prachtige rozen.
Niet alleen de welbekende gele jurk, maar ook de blauwe- en roze jurk die Emma Watson in de nieuwste film draagt, lijkt de geestdrift te zijn geweest achter het gewaad dat Elke van Zuylen ontworp. De jurk is als het aan ons ligt een echte prinsessenjurk en doet ons zelfs een beetje denken aan sneeuwwitje.

De meest opvallende creatie van de avond was toch wel die van het beest. Met een duister masker op en volledig in het donker gekleed, was de rol van the beast op het lichaam van het model geschreven. Ondanks het duistere karakter was er ook iets van de lieve kant van de prins terug te vinden in de outfit. Jazz Chris heeft namelijk details van vallende rozenblaadjes in het kostuum verwerkt. 
Alle zes de creaties waren een droom om te zien, maar dit geldt niet alleen voor de kostuums. Ook de zaal was compleet in Disney's Beauty and the Beast-stijl en was een waar sprookje. Overal hingen prachtige kroonluchters en ook de stolp inclusief rode roos was aanwezig op het evenement. Maar het leukste detail was misschien nog wel de roos die iedereen mee krijgt. Deze liet ons in ieder geval even een echte Belle voelen. 

 

Deel dit artikel
Back to top