Fashion

Van patat tot Prada, 23

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

EJEen aantal weken geleden las ik het nieuws dat er iets verschrikkelijks was gebeurd bij een tunneltje waar ik standaard twee keer per dag doorheen fiets. Een 29-jarige vrouw was slachtoffer geworden van een overval: twee jongens grepen, terwijl zij nietsvermoedend aan het fietsen was, naar haar tas, die op dat moment aan haar stuur ging. Ze viel keihard op de grond, de daders liepen weg met haar tas en zij belandde in het ziekenhuis met ernstig hersenletsel. Verschrikkelijk toch? En dat allemaal in mijn territorium! Dat zette me aan het denken: wat als mij (of jullie!) dat ooit eens zou overkomen?

Dus deze week staat mijn blog volledig in het teken van ‘hoe voorkom je dat je designertas wordt gejat’. Want in ons geval kan het best eens zijn dat er aan ons stuur een mooie tas bungelt, waar flink veel geld voor is neergelegd en die wel eens doelwit kan worden van vervelende crimineeltjes, die geen degelijke opvoeding hebben gehad en zich maar vergrijpen aan de eerste de beste tas die op hun pad komt. Jouw tas, welteverstaan.

Bij deze een aantal tips. Let wel, het is geen garantie om ongedeerd te blijven. Maar niet geschoten is altijd mis.  

Hoe-voorkom-je-dat-je-designertas-wordt-gejat-stap-1:

Ikzelf heb na bovenstaand incident dé perfecte oplossing gevonden om mijn designertas niet zomaar te laten jatten. Ik laat mijn tas nog steeds aan mijn stuur hangen, maar doe mijn fietsslot door de hengels heen en maak hem vast aan mijn stuur. Bij één ruk kan ik dan wel op de grond liggen, maar zeker weten dat die kleine crimineeltjes niet zomaar met mijn tas (er hangt overigens een hele fiets aan), met zich meenemen.

Hoe-voorkom-je-dat-je-designertas-wordt-gejat-stap -2:

Hoe voorkom je dat je designertas, inclusief je fiets (ja, zo brutaal zijn kleine crimineeltjes wel), worden gejat?

Werk aan je reflexen. Zie je een kleine crimineel al tevergeefs naar je tas grijpen, grijp dan hem, voordat je keihard op de grond valt (hij grijpen, jij ook grijpen, het gaat hier immers om een peperdure tas, waarvan je niet wilt dat deze op de zwarte markt belandt en wordt doorverkocht aan iemand die geen flauw idee heeft wie de desbetreffende designer is, maar hem toch wilt hebben omdat het een designertas is. Zulke mensen zijn zo naar!). Klem je met één arm vast aan zijn schouder, werp je benen om zijn middel, pak je pump (ons wapen!) met je andere hand en sla erop los (vooral een bepaalde slag op een bepaald plekje doet wonderen). Mocht dit nog geen effect hebben: schreeuw keihard in zijn oor. Voorkeur: ‘BLIJF MET JE VIEZE POTEN VAN COCO CHANEL AF! HEB JE WEL ENIG IDEE HOEVEEL BROODJES PINDAKAAS IK WEKENLANG NAAR BINNEN HEB GEWERKT OM DEZE TAS TE KUNNEN KOPEN, JIJ VUILE @#$%&*!.’ Gegarandeerd dat hij loslaat. Hij heeft hier immers te maken met een doorgewinterde modeliefhebbers, mét een schorre stem als gevolg.

Hoe-voorkom-je-dat-je-designertas-wordt-gejat-stap-3:

Als ‘kleine crimineel’ zich eindelijk heeft losgemaakt van jouw tas én fiets, is het een aanrader om hem in de houdgreep te nemen. Klem één arm van hem onder je arm en sla je andere arm om zijn nek. En klemmen maar (niet te hard, hij moet nog wel adem kunnen houden). Probeer de aandacht te trekken van menig omstander. Je kunt immers niet iemand én in de houdgreep houden én je Blackberry erbij kan pakken om meneer agent te bellen. Wat je wel kunt doen is hem af en toe een stomp geven. Kunnen ze heus wel tegen hoor. Wat dacht hij dan? Dat je een hulpeloos modemeisje bent? Natuurlijk niet! Wij beschermen onze designertassen als een leeuwin, die haar welpjes beschermt.

Hoe-voorkom-je-dat-je-designertas-wordt-gejat-stap-4:

Speel het geshockeerde slachtoffer. Jij bent volkomen getraumatiseerd na dit voorval, dus doe er alles aan om een schadeclaim te eisen. Misschien sla je er wel een nieuwe designertas uit. Who knows…

 

Voor degenen, die nog niet honderd procent zeker zijn van bovenstaande, bekijk dan onderstaande filmpje. Gaat helemaal goedkomen dames. Ik zeg: girlpower!

 

Liefs,

Little Miss Jacobs

* Meer 'Van patat tot Prada'

Deel dit artikel
Back to top