Fashion

Fleur: winterkleding?

Ik heb hem hoor, mijn nieuwe bikini! Nadat ik me zo in de sportschool had uitgesloofd, was ik van mening dat ik wel een gepaste beloning had verdiend. Bij de H&M webshop vond ik een mooi exemplaar en een paar dagen later had ik hem al in huis. Helaas zal mijn nieuwe aanwinst voorlopig nog wel in de kast blijven liggen want met die hopen sneeuw voor de deur lijkt de zomer verder dan ooit.

De voorjaarscollecties in de winkels maken ons alvast lekker met luchtige stoffen en frisse kleurtjes. Kopen of niet kopen? Eerlijk is eerlijk, de kans is groot dat je het voorlopig nog niet kunt dragen en dus is een dikke shawl in dat opzicht een verstandigere investering. Als ik iets koop wil ik het ook altijd meteen aan. Normaal is dat niet zo’n probleem, maar nu we te kampen hebben met een echte winter blijven mijn pumps met open tenen nog wel een paar weken in de kast liggen. Met de Uggs en Snowjoggers heb ik het nu wel gehad en bovendien is dit grove schoeisel niet echt partyproof. Naar een feestje gaan vereist dan ook meerdere paren, één voor binnen en een fijn paar pumps voor op de dansvloer. Wat dat betreft is uitgaan in de zomer veel leuker en vooral makkelijker.

Dus om terug te komen op de vraag over de nieuwe voorjaarscollecties, zeg ik: kopen! Je wilt het nieuwe seizoen toch goed beginnen en als je wacht tot de zon in Nederland gaat schijnen (denk aan: maart roert zijn straat, april doet wat hij wil) is jouw maat zeker weg! Dus ik zeg: aanleggen die zomervoorraad! Dan heb je in ieder geval zeker iets leuks om aan te trekken. Toch blijft het lastig beslissen ‘s ochtends of dat shirtje alweer kan of dat het toch weer de coltrui wordt. Begin daarom langzaamaan. Geef jezelf alvast het lente gevoel door zachte vrolijke kleuren te dragen, maar vergeet niet om eerst even een zonnebankkuurtje te nemen om jezelf alvast een zomerse teint aan te meten. Dan staat alles gelijk al een stuk beter! Draag zomerse tops, maar combineer deze met een blazer of kasjmier vestje. Schoenen zijn helaas een ander verhaal. Met deze sneeuw is het al een drama om heelhuids ergens aan te komen zonder zolen met een profiel van vijf centimeter. Als de sneeuw eindelijk begint te dooien en de straten weer ijsvrij zijn kunnen de pumps wel weer uit de kast komen. Draag ze met een leuk sokje om koude voeten te voorkomen, lekker warm en helemaal volgens de laatste trends!

Ik houd zelf helemaal niet van winterjassen en wanneer het niet meer vriest, ruil ik hem dan ook graag in voor een fijn gesneden blazer. Het klinkt heel koud, maar zelfs voor koukleumen als ik is daar een oplossing voor. Ik werk namelijk graag met lagen: ideaal tijdens het shoppen en je verdwijnt er tenminste niet helemaal in. Genoeg excuses dus om de voorjaarscollecties flink in te kopen. Als de lente niet naar ons toe komt, halen we hem wel naar onze garderobe! (Fleur Le Guen)

Lees hier alle blogs van Fleur!

Deel dit artikel
Back to top