Fashion

Van patat tot Prada, 21

Fashion Editor Elisah blogt elke week op Fashionscene. Als je als nuchtere Hollandse dagelijks omringd wordt door de crème de la crème van de modewereld, kan het je af en toe eens flink naar je hoofd stijgen. Maar in de Nederlandse modescene hoef je niet eens zo gek te doen om op te vallen. Elisah weet raad: doe maar gewoon, dan doe je al Indisch genoeg. Karl Lagerfeld zegt niet voor niets: ‘personality begins, where comparison ends’…

Eigenlijk doe ik helemaal niet aan goede voornemens. Dat komt voornamelijk, omdat ik A, niet rook en B, zelden drink. Dus die twee uitdagingen hoef ik gelukkig niet aan te gaan. Maar op modegebied zijn er wel een aantal punten, waaraan ik me anno 2010 aan wil gaan houden. Doe je gezellig met me mee?

Goede voorneming nummer 1: een abonnement op de Britse Vogue

Elke maand een verse Vogue op m’n deurmat. Dat is toch veel leuker dan er eentje kopen bij de Ako? Ik kan er natuurlijk ook eentje kopen en dan op m’n deurmat leggen. Dat geeft hetzelfde gevoel én is ook nog eens goedkoper. Ik ben nog in dubio.

 

Goede voorneming nummer 2: front row seatings, please!

Ik ben al drie jaar werkzaam in modeland en verdien nu toch wel meerdere front row seatings dan één. Nam ik drie jaar geleden tijdens fashion shows braafjes plek op de zesde en tevens laatste rij. Nu ga ik niet hoger dan rij drie zitten (heb je wel enig idee hoe de modellen eruit zien vanaf rij 6? Juist, als mieren…). En in het begin was het ook echt noodzaak: ik kon helemaal niets zien vanaf rij vier of hoger, dus ik moest noodgedwongen een bril aanschaffen. Duur grapje hoor, die Fashion Weeks. Nee, kom maar op met die front row plekjes.

Front row

Goede voormening nummer 3: ticket Londen

Burberry-show in Londen: here I come! Dit uiteraard in combinatie met goede-voorneming-nummer-2.

Goede voorneming nummer 4: ik ga mijn held Karl Lagerfeld ontmoeten

Na Jamie Foxx, Avril Lavigne, Brian McKnight, John Legend, Sara Bareilles, Maria Mena en al die andere celebrities die ik de afgelopen jaren heb mogen interviewen, is het in 2010 de beurt aan bekende ontwerpers. Zoals Karl Lagerfeld bijvoorbeeld. Dat moet toch te regelen zijn? Toch???

Goede voorneming nummer 5: shoppen in New York

Vriendlief en ik hebben plannen. Grootse plannen…

Karl! New York

Goede voorneming nummer 6: beginnen met mijn shopdieet

Terwijl ik het woord ‘shopdieet’ in deze blog aan het tikken ben, begin ik een beetje te haperen. Want goede-voorneming-nummer-6 is iets wat je kunt vergelijken met het goede voornemen om te stoppen met roken. Je wilt het o zo graag, want het is slecht en zeer verslavend. Maar waarom is het dan zo moeilijk om te stoppen?

Mijn goede voorneming werd afgelopen zondag flink op de proef gesteld tijdens een dagje shoppen in Antwerpen. Terwijl vriendlief er een maandloon doorheen jaagde, moest ik het doen met windowshoppen. Met de termen ‘huur’, ‘boodschappen’ en ‘spaarvarken’ in mijn hoofd liep ik smachtend langs menig winkelruit. Om toch nog het gevoel te hebben dat ik iets heb gekocht, graaide ik de tasjes uit vriendlief z’n handen en paradeerde ermee door de Kammenstraat alsof het mijn eigen waren. Komt nog bij dat ik al zijn aankopen moest voorschieten met m’n creditcard (meneer heeft een daglimiet, voor het geval zijn bankpasje wordt gejat, dus me to the rescue). Zo gebruikt ik de hele dag het roze pasje en mocht ik volle tasjes dragen, maar het kostte me uiteindelijk helemaal niets. Het werd een verrassend leuke dag.

Goede voorneming nummer 7: genieten van de kleine dingen in het leven

Tijdens datzelfde tripje Antwerpen schafte vriendlief Prada-schoenen aan. En ik als modejournalist-die-op-shopdieet-is wilde uiteraard het tasje dragen met daarin de glimmende schoenendoos met als inhoud een paar bruinleren shoes, omhuld in de meest geweldige schoenenzakjes ooit. Die mocht ik hebben. Staat helemaal stylish verantwoord in onze badkamer. Om de wattenschijfjes in te doen bijvoorbeeld, ik zeg maar…

Zie je nou wel, ik kom 2010 wel door. En het heeft me, tot nu toe, niets gekost.

Liefs,

Little Miss Jacobs

* Meer ‘Van patat tot Prada'

Deel dit artikel
Back to top