Fashion

Marije: Premature Party-proofing

Dat vrouwen altijd wel een reden weten te bedenken om te shoppen is niets nieuws. Maar een excuus dat daadwerkelijk ergens op slaat wél! Ieder jaar wanneer de feestdagen weer naderen mogen we weer op pad, want een mooie jurk (of meerdere…) voor alle feesten en familiegelegenheden mag natuurlijk niet ontbreken in je nieuwe wintergarderobe.

Marije blog

Twee weken terug had ik een fotoshoot voor AriAn Fashion. Zij openen binnenkort de webshop en daar hoort natuurlijk beeldmateriaal bij! Ik mocht prachtige jurkjes aan en kwam helemaal in de stemming. Het gaf zelfs een onwennig gevoel toen er geen gourmetstel en sjoelbak klaar stonden. Goed, dan maar héél op tijd beginnen met de hunt naar mijn partypartner in crime a.k.a. ‘THE dress’.

Marije blog

Zelf denk ik bij ‘feestdagenkleding’ altijd direct aan de trui van Bridget Jones: zo’n heerlijke vormloze, vale ‘zak’ van wol met een rendierprintje erop. Fantaseer daar rode sokken bij en de welbekende ‘mummy’ onderbroek: et voila! Bridget komt er dan misschien mee weg, maar ik absoluut niet.

Laten we dit beeld eens vervangen door een film met een hoger fashion gehalte: Sex and the City. Tja, deze dames zien er eigenlijk altijd uit alsof ze naar een feest of andere hippe gelegenheid gaan. Misschien ook geen goed vergelijkingsmateriaal. Alhoewel het natuurlijk wel een doel kan vormen om naar toe te werken. Want: waarom zouden we er niet iedere dag een feestje van maken en onze mooiste jurken aantrekken? Ik zeg: doneer je hele garderobe aan het goede doel, en hang alleen nog maar mooie jurkjes in die kast. Ziet er gelijk een stuk luxer uit dan die vale spijkerbroeken.

Marije blog

Misschien toch een tussenweg zoeken dan. Vorige week kreeg ik het beeld voor de nieuwe Party collectie van Shoeby in mijn mailbox en was erg blij verrast! More fashionably dan ooit tevoren, en voor fijne prijsjes: waarom dan niet de hele collectie aanschaffen? – zul je denken. (Of denk ik dan weer alleen zo?) Anderzijds, nu we er toch al vroeg over aan het nadenken zijn is het ook een optie om alvast bewust te beginnen met sparen (haha!) en zo’n gewilde Karen Millen dress eindelijk aan te schaffen.

Keuzes, keuzes… Weet jij al waarin je de feestdagen gaat doorbrengen?

(Door: Marije)

Deel dit artikel
Back to top