Fashion

Stephanie: shopguide Antwerpen

Voor mijn verjaardag nam mijn vriend me een weekendje mee naar Antwerpen. Om romantisch uit eten te gaan, wijntjes te drinken op een terras aan de Groenplaats en uiteraard om goed te shoppen. En hoe! Alleen al voor Urban Outfitters reis ik graag nog eens naar onze Zuiderburen af. En voor vintage betaal je in Antwerpen nog echt tweedehands prijzen. Voor Fashionscene heb ik daarom een shopguide opgesteld met mijn favoriete modeadresjes!

Urban Outfitters

Urban Outfitters ken je misschien wel van hun webshop. Deze Amerikaanse winkelketen zit helaas nog niet in Nederland, maar wel in Antwerpen! Maar liefst drie verdiepingen vol aan mooie kleding, schoenen en accessoires van onder meer Acne, Urban Renewal en Best Behavior. Ook vind je er de leukste interieurspulletjes, zoals een hamburger kookwekker en een peper-en-zoutsetje in de vorm van cupcakes.
Meir 78/201

urban outfitters stephanie blog

Episode

De Epsiode, die winkels heeft in heel Europa, is niet zomaar een vintage kledingwinkel. Naast goed bewaard gebleven tweedehands modeschatten, ontwerpt Episode Studio zelf ook een collectie. Mijn ‘nieuwe’ motorcycle jack is gemaakt van allerlei oude kledingstukken en krijgt zo een nieuw leven.
Steenhouwersvest 34a

Think Twice

De tweedehandskledingwinkel Think Twice heeft drie filialen in Antwerpen. Voor het gemak zijn ze onder verdeeld op stijl. In de Family store wordt tweedehands kleding voor jong en oud verkocht, in de Vintage store is jaren ’50, ’60 en ’70 kleding te koop en in Streetwear store kun je ’80 en ’90 kleding vinden.

stephanie blog winkels collage

Het Modepaleis

De winkel van de Vlaamse ontwerper Dries van Noten mag met recht een paleis genoemd worden. Het authentieke pand op de hoek van de Nationalestraat is prachtig, net als de nieuwe zomercollectie. Heb je geen geld voor een echte Dries? Loop dan voor shoppinginspiratie langs de etalages.
Nationalestraat 16

American Apparel

Naast het Modepaleis zit modeketen American Apparel. Je vind hier basic T-shirts, leggings, rokjes, panty’s, vesten en pantalons in alle kleuren van de regenboog. Ook verkoopt AA altijd een aantal eyecatchers van de laatste trend, zoals de pleated skirt.
Kammenstraat 14

american apparel stephanie blog

Louis

Louis is al twintig jaar een begrip in Antwerpen. Hier zijn dé grote namen van het moment te koop: Maison Martin Margiela, Balenciaga, Lanvin, Rick Owens, Ann Demeulemeester, Raf Simons en A.F. Vandevorst. Maar dan moet je wel even sparen…
Lombardenstraat 2

Ben je uitgewinkeld? Breng dan een bezoekje aan het Modemuseum (MoMu). Tot 14 augustus kun je daar de expositie ONTRAFEL. Tricot in de mode nog zien, met ontwerpen van Chanel, Maison Martin Margiela en Vivienne Westwood.

Klik hier voor meer columns van Stephanie!

Deel dit artikel
Back to top