Fashion

Hip of horror: de hippie-haarband

Tijdens een shopmiddagje in hartje Utrecht viel mijn oog op een geweldige hippie-haarband. Die moest en zou ik hebben! Na enig gespeur op het world wide web heb ik er nog meer gevonden. En gekocht. Is er een nieuwe trend geboren...

Ik denk het wel. Of in ieder geval: ik heb mijn nieuwe trend gevonden. Droeg ik vroeger vooral de Minnie Mouse-haarbanden, nu is het tijd voor de hippie-achtige á la Nicole Ritchie. Love it! In alle soorten en maten te verkrijgen: gevlochten, met veren, met zilver en goud, met studs etc etc.

Tijdens de modeshow van Tony Cohen en Jade Jagger gisterenavond (binnenkort een report op Fashionscene) kon ik het dan ook niet laten om het ding te dragen. En verrek, ik trok er wel de aandacht mee. Zat er iets tussen mijn tanden (het zal toch weer eens niet), was mijn haar gaan pluizen (onmogelijk: ik gebruik John Frieda) of had ik een rode neus (alcohol? Ik drink geen alcohol!)? Nee, die haarband stal de show. “Elies, je lijkt zo ontzettend veel op Pocahontas,” aldus vriendin K, die gefascineerd naar mijn hoofdband bleef kijken. Tja, die vergelijking heb ik in mijn jeugdige jaren vaker gehoord in verband met mijn eeuwige twee vlechtjes. Nu is het dus de beurt aan mijn hoofdband. Extra leuk: het ding is niet alleen weggelegd voor lange lokken. Mijn asymmetrische korte coupe paste er goed bij.

Hippie-haarband via Asos.com Hippie haarband via Asos.com

Toch is het misschien even wennen voor velen. Paparazzi-zwager D. vroeg me gisteren met een verbaasde blik: “Wat heb jij nou weer in je haar zitten?”. Ik als antwoord: “Duh, dat is een hippie-haarband. Volgens mij ben ik nu hip...”

Mijn vraag aan jullie: hip of horror? Geef je mening, ik kan wel tegen een stootje. De hoofdbanden zijn trouwens te koop bij de H&M, Accessorize en via Asos.com. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top