Fashion

The Right Time

Weer een weekend voorbij, en misschien had je de gelegenheid om diegene te vinden die je de hele week al hoopte te ontmoeten, of zelfs je hele leven. Voor mij houdt het weekend niet alleen in dat ik kan uitslapen, maar is het ook een tijd van beloften en mogelijkheden die een nieuwe draai kunnen geven aan mijn leven. Hoe vaak ben je niet met vrienden uitgegaan en kwam je iemand tegen die je echt een weekendgevoel gaf?

Mijn stad is Amsterdam; daar spreek ik af met mijn vrienden, ontmoet ik nieuwe mensen, en zal ik misschien ‘De Ware’ ontmoeten. Elke avond dat ik uitga, voel ik dat er who knows iets zal gebeuren. Wat precies, dat kan ik niet zeggen. En in de ogen van iedereen die voorbijkomt, lees ik dat ik niet de enige ben.

Hoe oud zou De Ware onderhand zijn? Er wordt al erg lang over hem (of haar) gepraat: door je vrienden, maar ook door je ouders. Iedereen wenst ons succes bij het vinden van De Ware. Maar bedenk je eens dat De Ware na al die tijd misschien al getrouwd is en een fijn gezinnetje heeft. Als we ons, na verscheidene pogingen om De Ware tegen te komen, nog altijd op ‘ground zero’ bevinden, is de veelgezochte Ware misschien niet meer alleenstaand. Dus als iemand mij vraagt of ik De Ware al heb ontmoet, antwoord ik: “Jawel, vaak genoeg, maar ik weet niet of ik zélf wel de ware voor hém was…”

Het is een beetje als een sprookje, en misschien is de kans dat je je prins(es) op het witte paard ontmoet maar één in een miljoen… Misschien moeten we Mary, de Deense prinses die haar prins (de Deense troonopvolger) in een bar in Sydney tegenkwam, vragen wat het geheim is om iemand te vinden. Maar misschien moeten we ook niet naar de volmaakte partner zoeken, want: nobody’s perfect. En meestal is het niet De Ware die we tegenkomen, maar De Haalbare: iemand die erg charmant is, die in eerste instantie onze dromen lijkt waar te maken… Maar die vaak een one-night-stand is. Op een gegeven moment kom je erachter dat hij niet degene is op wie je gehoopt had. Maar met De Haalbare kun je best plezier hebben, en zonder hem zou je helemaal alleen zijn.

Soms ben je degene die in de smaak valt bij De Haalbare, maar als je volledig bent gefocussed op het zoeken van De Ware, zie je misschien De Haalbare over het hoofd. Met de liefde kan het verkeren, net als met de tijd: zó heb je de liefde, en zó laat de liefde je voor een tijdje in de steek. Maar verlies niet uit het oog dat er toch altijd wel ergens een Ware rondloopt. Als je hem op het moment niet kent, geniet dan gewoon van het leven. Je zult nooit alleen zijn: De Haalbare zal er op de een of andere manier voor je zijn als je wat aandacht nodig hebt, en je weet dat hij niet te versmaden is…

Voor diegenen die De Ware hebben ontmoet: geniet ervan, en mocht je advies hebben voor de overigen, deel dat dan gerust. Jullie, de uitverkorenen, kunnen ons misschien vertellen of het ontmoeten van De Ware net zo is als in onze dromen, of dat het misschien slechts een illusie is…

“Mary, klamp je vast aan je Ware, want het jachtseizoen is geopend!”

Iolando Chisholm, Sex & Society columnist

Deel dit artikel
Back to top