Fashion

Opsporing verzocht!

Paniek, chaos, crisis in de zaal.... Geen wartaal, serious business. Woensdag 26 juli is er omstreeks 21.50 u een diefstal gepleegd. Plaats van delict? Westergasterrein te Amsterdam. Verdachten? Pak hem beet een slordige 250 mensen in de fashion bizz.

Hoe, wat en waarom? Er is alleen een antwoord te geven op het ‘wat’. Van oorsprong een gebruiksvoorwerp, nu verworden tot hoofdsieraad/handelsmerk/oorklep. Spoorloos verdwenen, foetsie, nergens te vinden! Rechtmatige eigenaar van het gestolen goed? Neerlands knuffeldesigner Daryl van Wouw.

Wie hem goed kent (en ook wie hem niet goed kent), weet dat de designer en het verdwenen voorwerp best buddies voor het leven zijn. Soulbrothers. Waar hij ook gaat, ze zijn onafscheidelijk. In bed, op het strand, in de bios, in zijn atelier, in de sportschool…  Tot die bewuste woensdagavond.

Het was de openingsavond van de Amsterdam International Fashion Week. De kick off was gehuld in champagneachtige taferelen, een big ass champagnemerk was deze editie wederom als sponsor aangetrokken. Enigszins overmoedig door alle bubbels en oververhit door de hittegolftemperaturen besloot de heer Van Wouw een duik in het opblaasbare fashion week zwembad te nemen. Aangezien zijn dearest friend niet helemaal waterproof is en hij toch wel de voorkeur gaf aan een kopje-onder plonspartij legde Daryl het ding op de rand van het bad. Na een sierlijke koppeltjeduik (zou hij soms een achtergrond hebben in het schoonzwemmen?) kreeg hij boven water de schrik van zijn leven… Zijn hoofdsieraad/handelsmerk/oorklep was weg!

De designer schijnt in zijn zwembroekie het hele Westergasterrein ondersteboven te hebben gekeerd. Hij kon niet verdwenen zijn, dit was een ramp. De show van Van Wouw kan echt niet plaats vinden zonder, wat zeg ik? Daryl himself kan echt niet plaats vinden zonder.

Wie o wie helpt de designer én de gehele Amsterdamse modewereld uit deze crisis? Bij het signaleren van een grote zilveren koptelefoon wordt een ieder verzocht contact op te nemen met het persbureau van Van Wouw, Headphones PR…

Deel dit artikel
Back to top