Fashion

Energiebesparend

Deze week was het dan eindelijk zover: ik ben officieel student af. Eindelijk ja, want ik heb er een paar jaartjes extra over gedaan... Eerst leek het me namelijk een goed idee om voor mijn uiteindelijke studie nog twee jaar bij een andere opleiding rond te neuzen. Daarna besloot ik iets langer over mijn 'echte' studie te doen. Na mijn diploma-uitreiking wist mijn nicht het heel goed te formuleren: ik ben in het bezit van het 'ik lig zo lekker in mijn bed'-gen...

Hier bij Fashionscene is er sprake van een kleine pinda-invasie. Ook al zou je het van mij niet zeggen (blank, blauwe ogen en normaal gesproken blond haar): ik heb ook Indisch bloed door mijn aderen stromen. Minder dan mijn collegaatje weliswaar (je weet wel, die topkok en –fietser) maar genoeg om een van de zovele Indo karaktertrekjes erg nadrukkelijk te vertonen. Ik ben namelijk aartslui.

Zelf heb ik er eerlijk gezegd niet zoveel problemen mee, maar mijn omgeving is niet altijd even gelukkig met me. Maar waarom? Wie heeft er last van als ik eens een dagje tot het middaguur in mijn bed blijf liggen? Oké, of misschien wel twee of drie dagen… Het komt mijn humeur alleen maar ten goede! En ik kan er toch ook niets aan doen dat slapen een van mijn grootste kwaliteiten is?!

Eigenlijk is er ook een heel goede reden voor mijn uitslaapgedrag. Ik beschik gewoon over een goede dosis zelfkennis. In de ochtenduren ben ik het minst productief van iedereen die op deze aardbol rondloopt. ’s Avonds en vooral ’s nachts ben ik op mijn best. Dus waarom zou ik door mijn slaappatroon iets aan te passen niet nuttig gebruik maken van deze kennis? Door ’s ochtends langer te snoozen kan ik in de nachtelijke uurtjes langer door werken. En believe me: mijn scriptie had er profijt van!

Dus: ten eerste is er dus een genetisch bepaalde oorzaak aan te wijzen voor mijn luie instelling. Ten tweede denk ik dat de mensen die zich hier aan storen gewoon jaloers zijn op mijn slaapkunsten (ik zou ook niet vrolijk worden als ik klokslag acht uur standaard wakker ben en niet meer verder kan slapen). Verder uit mijn luiigheid zich natuurlijk in nog veel meer dingen maar als ik dat ook nog zou onthullen… Laat ik me voor nu maar gewoon aansluiten bij de uitspraak van ene Loesje:

“Ik ben niet lui, ik bespaar energie!”

Deel dit artikel
Back to top