Fashion

Taschen Store opening

Boekenwurmen opgelet! Na Parijs, New York, Los Angeles, Londen, Berlijn, Kopenhagen, Hamburg, Miami en Brussel mag nu ook Amsterdam aan een Taschen Store geloven. Gisteren vond in de P.C. Hooftstraat de officiële opening plaats, een drukte van belang en dat is zeker niet meer dan terecht...

Want wie houdt er nu niet van heerlijk rondneuzen in een boekenzaak vol visuele hoogstandjes betreft mode, kunst, muziek, architectuur, fotografie en film. Zie hieronder een sfeerimpressie van de gloednieuwe Taschen Store die maar liefst drie etages telt:

TASCHEN TASCHEN

TASCHEN 

Oprichter Benedikt Taschen was zelf ook aanwezig om de opening officieel in te luiden met wat -door zijn dochter aangeleerde- Nederlandse woordjes: 'Goedemiddag', 'Succes' en 'Doeg'.

Wat is nu een opening zonder taart, champagne & BN'ers? Juist, niet compleet! BN'ers als Ans Markus, Henk Schiffmacher, Morris, Silvana Simons, de zusjes van Lexmond & bloggend Nederland zetten voet in de kersverse winkel. De prosecco bubbels vloeiden rijkelijk, de hapjes waren erg smakelijk & de taart zag er meer dan lekker uit...

TASCHEN Store opening

TASCHEN Store opening

Benedikt Taschen (foto hierboven) stichtte in 1980 de Taschen uitgeverij om zijn eigen comics te publiceren. Hierin kon hij nog niet helemaal zijn ei kwijt, en opende op 18-jarige leeftijd een winkel in Keulen waarin hij kunstzinnige literatuur verkocht. In slechts 25m2 verkocht hij naast zijn eigen publicaties ook andere comics.

De Taschen boeken zijn toegankelijk voor een groot publiek en geschikt voor elk budget. Je vindt er fantastisch lees- en kijkvoer met thema's als architectuur, design, fotografie, mode en film in verschillende prijscategorieën. Dus er zit altijd wel wat voor je bij & het is natuurlijk eye candy voor in je boekenkast!

Namen als Magritte, Dali, Escher, Minimal Art, Bauhaus, Valentino, Emilio Pucci en Norman Mailer - Bert Stern zijn al in de boekencollectie opgenomen. Hierin vind je naast citaten, portretten en handtekeningen ook beknopte biografieën en een selectie van de belangrijkste werken.

TASCHEN Store opening TASCHEN Store opening

TASCHEN Store opening 

TASCHEN Store opening

TASCHEN Store opening TASCHEN Store opening

Fashionable ladies -Elisah en Karine- van Thedigitalistas.com (links) & de beautyredacteur van Jackie -Stephanie- goed gestyled in een flare jack en khaki-beige items gematcht met een kekke panty, en geveterde schoentjes (rechts).

TASCHEN Store opening

TASCHEN Store opening

Ga je binnenkort naar Amsterdam, woon je er of ben je toevallig in de buurt? Neem dan zeker een kijkje! De Taschen Store vind je in de P.C. Hooftstraat 44.

door Danique

Deel dit artikel
Back to top