Fashion

Modellen te water bij Sage and Ivy

In een nogal herfstige Amsterdamse International Fashion Week scheen gisteren opeens de zon. Dit tot vreugde van ontwerpster Alexia van Engelen; de ontbrekende regenwolken stemden haar positief aangezien haar vierde Sage and Ivy collectie werd gepresenteerd in de spartelvijver in het Westerpark in Amsterdam.

Vroeg op de vrijdagavond showde de Nederlandse ontwerpster de Sage and Ivy spring/summer 2012 collectie. Na een kleine wandeling over het grasveld van het Westerpark kwam het fashionpack samen om met een dalende zon op de achtergrond te genieten van de modellen die zich in de betoverende ontwerpen door het water waadden.

sage and ivy

Het ondiepe water en het weerkaatsen van het zonlicht maakten het tot een surrealistisch geheel. De modellen leken over het water heen te lopen als een soort bloedmooie Jezus reïncarnaties. De Sage and Ivy zomer collectie genaamd Hemisphere is geïnspireerd op de ongrijpbare schoonheid en de souplesse van water. Dit vertaalde zich in Griekse godinnen met sensueel gedrapeerde jurken maar ook girly jaren '70 looks geïnspireerd op topmodel Biana Jagger.

sage and ivy griekse godinnen sage grieks

sage sage and ivy

Het kleurenpalet en stoffengebruik van de spring/summer 2012 collectie passen perfect bij het label Sage and Ivy. De ode aan de vrouw, het mooiste schepsel op aarde, die voor de ontwerpster altijd centraal staat komt naar voren in de ladylike nude tinten, pastels en grijze kleure. Ook de luxe materialen als zijden chiffon, organza en gecertificeerd satijn waren erg feminien. Het koraal oranje met de mistige flarden grijs was onze favoriet.

koraal mistig grijs

De collectie die de ongrijpbare vrouwelijke schoonheid goed weergeeft kwam perfect tot zijn recht in het ondiepe water en met de zomerse avondzon om ons te verwarmen. Een sensueel geheel waar wij de rest van de avond nog vlinders van in onze buik hielden.

Heel de collectie bekijken? Ga naar de Fashionscene catwalk pagina voor de Sage and Ivy spring/summer 2012 collectie en de rest van de AIFW catwalkshots.

alexia van engelen

Alexia van Engelen

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top