Fashion

Topdrukte bij Supertrash opening Amsterdam

Druk. Dat was de eerste indruk die ik kreeg van de Supertrash store opening in Amsterdam. Met BN'ers, bubbels en gecustomizede cupcakes paste de feestelijke opening helemaal bij het glamorous kledingmerk én eigenaresse Olcay Gulsen.

Na Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Laren was het donderdagavond dan eindelijk de beurt aan de Leidsestraat in Amsterdam om plaats te maken voor een Supertrash winkel. En dat mocht iedereen weten ook. Mede dankzij de ongetwijfeld ellenlange gastenlijst en nietsvermoedende shoppers was de winkel bommetje vol. Met sushi en lekkere muziek, dat dan weer wel.

supertrash opening collageI

Helaas maakte de topdrukte het bekijken van de collectie niet bepaald gemakkelijk. Zeg maar gerust onmogelijk. Gelukkig waren daar de Supertrash dames en de paspoppen om alsnog wat items uit de collectie te kunnen spotten. Diezelfde Supertrash insiders hebben zo'n vermoeden dat met name het zilveren jasje, de nautische streepjesjurk en de blouse met subtiele military-invloeden populair zullen zijn (zie foto's boven en onderste collage). Ook de jumpsuit, uitgevoerd in licht denim, werd al vaak gedragen.

Ieder half jaar zal er een compleet nieuwe collectie in de rekken hangen, en iedere maand worden diezelfde collecties aangevuld met nieuwe items. De uitgebreide voorjaarscollectie die nu in de winkel hangt, bestaat uit met name rustige kleuren zoals army groen, (gebroken) wit, zalm, blauw en zwart. Voor het daaropvolgende winterseizoen mag het allemaal wat drukker: tinten als okergeel en oranje worden beloofd. We zullen het zien tijdens de AIFW fashion show eind deze maand!

supertrash opening collageII

Het populaire merk van Olcay Gulsen (die continu werd gevolgd door minstens één fotograaf, driekoppige camera crew of groepje fans) zal dankzij deze opening in shopstad Amsterdam waarschijnlijk alleen nog maar groter worden. Benieuwd geworden naar de collectie en de winkel? Breng dan zelf een bezoekje aan Leidsestraat 9, Amsterdam. Grote kans dat je zo meer van de kleding ziet dan gisteravond alle gasten bij elkaar.

supertrash opening collageIII

(Tekst en beeld: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top