Fashion

Grazia PC Catwalk 2010

De Grazia PC Catwalk is inmiddels een fenomeen onder Nederlandse fashionista's. Gisteren vond dit groots opgezette evenement al voor het derde jaar op rij plaats, zonder één regendruppel maar wel met heel veel mode. Fashionscene was erbij.

grazia pc catwalk

Dreigende wolken hingen boven een tjokvolle PC Hooftstraat, maar gelukkig viel er (dankzij al onze schietgebedjes?) de hele middag geen enkele druppel op de 350 meter lange catwalk. Beertje van Beers, vaste columniste bij Grazia, opende met een kort maar krachtig praatje het gratis toegankelijke modefeest.

Onder begeleiding van catchy beats stampten in totaal 80 modellen over de gigantische catwalk om het toegestroomde publiek de trends voor fall/winter 2010/2011 te tonen. De fashion show was in drieën verdeeld: Catwalk Casual/Denim, Catwalk High Fashion en Catwalk Fashion according to Grazia & Wella Professionals. Soms sloten onderdelen niet goed op elkaar aan en gebeurde er even niets, maar de fashion was het wachten zeker waard.

Voor het eerste onderdeel Catwalk Casual/Denim zagen we onder meer outfits van merken als Tommy Hilfiger, IKKS en Replay voorbij komen. We spotten veel ruitjes, hoge sokken in laarzen en chunky vesten. Niet super spectaculair, maar wel een goede inspiratiebron voor draagbare winteroutfits!

grazia pc catwalk casual denim

Met outfits van onder meer Dolce & Gabbana, Tony Cohen, Prada en Lanvin kreeg het tweede onderdeel van de show terecht de naam Catwalk High Fashion. De kledingstukken deden door het gebruik van stoffen als bont, suede en satijn luxe aan. Vooral de jassen waren erg hebberigmakend!

catwalk high fashion

Catwalk Fashion according to Grazia & Wella Professionals. Een hele mond vol, maar er gebeurde dan ook veel tijdens het derde en laatste onderdeel. De stylisten van Grazia mixten en matchten merken, prints en stoffen, terwijl de haarstylisten van Wella flink met rollers in de weer gingen.

grazia catwalk grazia+wella

Tussen de bedrijven door kwam een energieke groep dansers de beste hip hop- en breakmoves tonen. Daarnaast werd na afloop van de show de best geklede bezoeker van het evenement uitgezocht. Uit een groep van 20 genomineerden ging Linda Tol in een casual chique outfit er met de hoofdprijs van €1000,- shoppingmoney vandoor. She's one lucky lady!

grazia dansersgrazia winnares

De derde editie van de Grazia PC Catwalk was wederom een succes, met veel outfitinspiratie voor het barre winterweer.

Ben je tijdens het event door ons op de foto gezet? Check je foto dan nu snel in onze picture gallery!

(Tekst en foto's: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top