Fashion

Backstage Boutyq: modellencasting

Op 13 juli vindt in Loods 6 in Amsterdam Boutyq plaats. Peaches Geldof wordt door Mynth Events overgevlogen om het fashion event te presenteren en ontwerpers Francisco van Benthum en de Adam Entwisle zullen hun collectie showen. Adam woont in Londen, maar bracht een bliksembezoek aan Nederland om modellen te casten voor de catwalk. Fashionscene was erbij!

Een jaar geleden was Fashionscene aanwezig bij de eerste editie van Boutyq. Op dit unieke fashion event, dat wordt georganiseerd door Wella Professionals en Mynth Events, worden een Nederlandse en Internationale ontwerper in de spotlights gezet. Niemand minder dan Tony Cohen en Jade Jagger mochten het spits afbijten en gaven op deze eerste editie en spetterende catwalkshow weg in de overladen club Trouw.

Boutyq is niet meer weg te denken in de modewereld. Elke keer als de uitnodgingen op de redactie binnenkomen krijgen we spontaan kledingstress. Want what to wear om er zo fashion fabolous mogelijk uit te zien? Inmiddels zijn er al twee shows gegeven en zijn de voorbereidingen voor de derde editie alweer in volle gang.

Boutyq casting

Vorige week was het in kapsalon Coup D'Etat een komen en gaan van modellen die met hun catwalkloop, een plekje probeerden te veroveren in de show van Adam. De ontwerper bekeek de meiden van top tot teen en gaf soms looptips, maar uiteindelijk stonden alle modellen binnen vijf minuten weer buiten. Na de casting is het voor hen afwachten of ze worden uitgekozen. Maar ook wij zijn erg benieuwd wie straks is terug te zien in de creaties van de Londense ontwerper.

Boutyq collage

Met de show van Adam Wistle (voorheen hoofdontwerper bij Buddhist Punk) heeft het modepubliek van Boutyq een primeur te pakken. De ontwerper zal namelijk voor het eerst in acht jaar een eigen collectie uitbrengen en verklapte aan Fashionscene dat we veel zwart en leer kunnen verwachten. Ons modehartje ging meteen sneller kloppen. We can't wait to see the show!

Voor meer informatie check je de website van Boutyq!

(Fashiontwin Evelien)


Deel dit artikel
Back to top