Fashion

Dit zijn 7 van de leukste schoenentrends voor de zomer van 2020

Dit zijn 7 van de leukste schoenentrends voor de zomer van 2020

De zomer is hier hoewel het weer ons wat anders zegt. Maar er komt weer mooi weer aan om te flaneren in jouw mooiste zomer outfit. Hoewel de impact van de corona-crisis ervoor heeft gezorgd dat onze zomer er anders uitziet dan onze verwachtingen, zijn fashiontrends niet tot stilstand gekomen.

Hoewel we niet meer naar festivals kunnen, kunnen we nog wel fashionable op het terras verschijnen. Wie weet zit er zelfs nog in een tripje binnen Europa in. Zeker nu het beleid versoepeld is, worden de huiskleren langzaam weer in de kast gelegd. Daarom hebben we de schoenentrends voor deze zomer op een rijtje gezet want schoenen hebben wij vrouwen natuurlijk nooit genoeg.

Hoge platformzolen

Deze trend wordt enorm, letterlijk en figuurlijk: de zolen gaan sky high in 2020. We komen deze trend tegen bij sneakers, sandalen maar ook bij laarzen. Mark our words: dit wordt dé trend van deze zomer en die gaan we ook doortrekken naar de winter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashlee Janelle Danso (@ashleejanelle_) on

Ballerina 2.0

Waar ballerina’s jaren geleden een hit waren als klassieke schoen, maken ze nu een comeback met een moderne twist zoals een slingback. Ook zijn andere varianten met bijvoorbeeld een vierkante of spitse neus terwijl de traditionele versie altijd een ronde neus heeft.

Afzaklaarzen

Zijn ze comfortabel? Yes! Gelukkig zien we deze trend in 2020 weer terug. Hoe de laarzen zelf eruitzien? Veel neutrals, maar ook meer in het oog springende kleuren en prints (denk aan slangenprint!) werken goed. Deze schoenen zijn fantastisch omdat je ze ook op wat frissere zomerdagen kunt dragen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAUGHTER OF THE KING (@julia.dalia) on

Minimalistische schoenen

Met minimalistische schoenen zit je altijd goed maar deze trend zal in 2020 opnieuw haar intrede doen. Toch zal het net even wat anders zijn dan voorgaande jaren door twists zoals een apart detail of een opvallende kleurstelling.

Mini hak of kitten heels

Eindelijk zijn lage hakken niet meer uit den boze. Waar je eerst noodgedwongen voor een hoge hak ging omdat een lage hak niet fashionable was, kunnen we nu ons hart ophalen met deze comfy én trendy ontwikkeling. Zeer geschikt voor lange nachten en helemaal populair in 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

Tie-up sandalen

Eerlijk is eerlijk: De welbekende Adidas slippers, de Adilette, zijn top voor in huis of voor de camping. Maar een fashion statement maken? Die zet je deze zomer met de lace-up sandaal. Én deze trend is nog comfortabel ook.

Opvallende sneakers

Sneakers zijn een blijvertje, ook in 2020 kunnen we niet zonder de sportschoen. Maar dit jaar is het niet zomaar een sneaker: de trend is opvallend, luxueus en colourful. Maar ook aparte details zoals hoge zolen of bijzondere veters. Alle modemerken komen met een eigen variant, zo dropt Adidas nu ook de altijd populaire Adidas ZX 750 in een opvallende kleurencombinatie. Met andere cultklassiekers zoals de Nike Air Max of New Balance sneakers zit je ook altijd goed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top